Skip to main content

Det är visst kyrkoval på söndag, och jag är en av dom övriga 90%-en som inte tänker rösta.

Istället har jag bokat in ett fallskärmshopp mitt på dagen, och kvällen kommer att ägnas åt chanting; två alternativa vägar för att uppleva frihet, andlighet, gränslöshet, kärlek, glädje, energi och eufori- det som det levande livet handlar om och som religionen vill men ofta missar att förmedla på grund av föråldrade tankemönster och traditionstung byråkrati.

Om jag fick bestämma skulle vi bara göra om allt. Ta bort alla etiketter på vår andlighet, ta bort ikoner och avgudabilder. Istället skulle vi ge varje själ luft att andas in sin verklighet. Vad häftigt om vi kunde skapa mötesplatser för sinnesro och andlighet, där ALLA var välkomna. Jag tänker mej stora ljusa rum med högt i tak, med utrymme till för att fyllas med varje människas unika innerlighet, utan traditionstyngda idéer om rätt & fel.

Visst är det märkligt hur vi vackra smarta människor, med stark längtan & lust, låser in våra uttryck för att ”passa in” i… ja vad? Samhället? Livet? Normen? Världen? Hur vi glömmer oss själva och vår andlighet, och till slut bara blir världsliga och tidsbestämda kroppar med bäst före datum. Vi lägger så mycket energi på att vilja vara någon annanstans än där vi är, vi tvingar in oss i konstlade rutiner som ingen vill ha.

Dalai Lamas konstaterande är ljuvligt provocerande!

Jag har sagt det i en tidigare blogg;  lev så att du är nöjd om du dör imorgon. Med det menar jag inte att vi ska släppa alla vardagsbestyr utan snarare se till att njuta mer i just våra vardagsbestyr; om att hitta ett lugn och skapa oss sådana dagar som vi vill leva i. Inte heller att vi hela tiden ska sträva efter ha färdiga resultat omkring oss eller målinriktat jobba för resultatet, utan att njuta och känna tillfredsställelse  i det vi gör på vägen dit (eller om vi hamnar någon annanstans där det är menat att vi ska vara). Det blir alltid så som det ska tänker jag!

Tiden kommer hela tiden, och personligen älskar jag det lilla i vardagen; utan tanke på flyende minuter. Bara det är provocerande för många; att min försäkring om en lycklig pensionsålder inte är sparad i pengar, utan i många upplevelser och i ett för mej ett levande liv.

 

våga andas glädje energi sol spirit styrka rytm balans prana förändring känsla

 

 

Join the discussion 3 kommentarer

 • Anki skriver:

 • anki skriver:

  <3 <3 <3
  …OMG, vilka vackra tankar och vilken galet stark text, du underbara människa!
  Vaknade och läste i sängen – högt så mannen oxå skulle få insupa! – och tårarna rann…

  Tänk om alla kunde släppa stressen och prestationsångesten och bara vara i nuet OFTA!
  Tänk om alla nya mötens ledord kunde vara acceptens!
  Tänk om alla kunde stanna till ibland och se alla mirakel som finns runt omkring oss, hela tiden!
  Tänk om alla tog sig tid att djupandas då och då! Vilken underbar värld vi skulle leva i….

  Ha en fantastisk helg och resa till Frankrike, vännen!
  Och kom snart hem och starta en ny religion;
  "Den rena kärleken!" ;O)

  Kärlek i kvadruplar! <3

  • Angelica skriver:

   Tack fina Anki, förståss är tacket för dina rader ovan, men också för att du är en av dom som också inspirerar mitt tänkande; ditt öppna sinne/ öppna hem, din förmåga att se potential i varje människa och också ta in alla slags människor i ditt liv (jag vet få med så ”brokig” skara vänner som du!!!). Det är dina rader jag lånat om att ”tiden kommer”, det är bland det viktigaste jag lärt mej hittills i mitt liv!
   Kärlek i kvadruplar tillbaka!!!