Skip to main content

Rotad i Ayurveda med djup tillit till Moder Jords magi.
Hand i hand med västerländsk forskning och ett modernt förhållningssätt till rörelse och livsstil.

Skapa större perspektiv

Genom åren har jag haft förmånen att dela med mej av föreläsningar och workshops för företag, grupper och föreningar likväl som att ge individuella sessioner. Med österländsk filosofi hand i hand med västerländsk vetenskap inspirerar jag till ett större perspektiv på rörelse och livet. Jag delar med mej av konkreta tips på hur du kan skapa förändring både för dej som privatperson men också som del av en grupp, arbetsplats, organisation eller förening. Jag delar gärna även mer traditionell yoga, dans, embodiement, meditation eller en mix av alltihopa, både för mindre och större grupper. Kanske vill du ha extra energi till din kick-off, till din väninnas möhippa eller till din idrottsförening? Kontakta mej för skräddarsydda erbjudanden ♡

Föreläsningar & workshops

Exempel på föreläsningar och workshops nedan, tveka inte att komma med din egna specifika förfrågan ♡

Holistisk livsstil

“Balans mellan aktivitet och vila, mellan att ge och ta emot”

Vad betyder egentligen holistisk livsstil och hur kan vår livsstil påverka vår uppfattning om tillvaron? Vad är viktigt för dej, vad vill du att livet ska ge dej och vad vill och kan du ge? Hur kan du skapa och uppnå mer harmoni och göra de bästa besluten för dej och din omgivning inom både privat- och arbetslivet?

Den här workshopen handlar om hur du kan skapa balans mellan aktivitet och vila, mellan att vara ”på och av”, mellan att vara redo att ge, supporta, och att vila, ta emot. Vi övar genom både teoretiska och fysiska övningar, en och en och två och två och ibland i mindre grupper.

Motivation till motion

“Move and be moved”

En workshop om att se kroppen som mer än bara en kropp och på så vis uppmuntra oss till att ta bättre hand om den. Fysisk aktivitet är en förutsättning för välmående och utan aktivering av muskler och hjärta så mår vi helt enkelt inte bra vare sej fysiskt, psykiskt eller mentalt.

Den här workshopen ger dej inspiration till fysisk rörelse och förståelse för hur vi genom rörelse också kan påverka andra delar av oss såsom sinnet och känslor; “Move and be moved”. Vi utforskar med hjälp av både rörelsepraktik och sharing.

Mental fokusering

“En verktygslåda”

En workshop som ger konkreta tips på hur vi kan öka vårat fokus och närvaro. Ostrukturerade tankar som irrar omkring tar enorma mängder av energi och dränerar oss på vitalitet och beslutsamhet.

I den här workshopen ger jag dej enkla övningar som ger ökat fokus likväl som mer vaken vila. Med andra ord, du kommer få med dej verktyg att ta till för att minska stress och för att öka närvaron i nuet. Vi varvar teori med olika former av meditation, mindfulness och mental träning.

Ayurveda

“Kunskap om livet”

Ayurveda betyder “kunskap om livet” och är en flera tusen år gammal vetenskap med rötter i Indien. Ayurveda behandlar alla aspekter av livet, även om dess ideér kring ”maten som medicin” har blivit mest uppmärksammat här i västvärlden. Ayurveda är en holistisk lära som ser mänskligheten som del av en större helhet och hur vi människor kan leva i harmoni med naturen och dess element. I Ayurveda menar vi att när vi är i obalans så beror det på obalans i våra inre element. Det är en vetenskap som får många delar att falla på plats och många som börjar praktisera Ayurveda i sitt vardagsliv upplever större välmående och ibland till och med återhämtning från långvariga sjukdomstillstånd.

I den här föreläsningen/workshopen tillhandahåller jag enkla förklaringsmodeller som får dej att vilja börja och fortsätta praktisera Ayurveda direkt.

Yoga för företag

“Events & workshops”

Alltid skräddarsydda lösningar som börjar med ett samtal där vi går igenom önskemål, målsättning och resurser. Det kan vara allt ifrån enstaka yogaklasser och föreläsningar till regelbundet samarbete över längre perioder. Fördelarna med att bjuda in yogans tänk på en arbetsplats är många, men framförallt skapar det en lugn och trygg gemenskap och ett tillfälle att vara närmre både sej själv och varandra. Sammanhållningen ökar och det blir en stabil grund att bygga vidare på i övriga arbetsuppgifter. Dom individuella fördelarna är ofta bättre sömn och en skönare tillvaro i kroppen med ökad smidighet och styrka samt en högre grad av närvaro i nuet, även utanför yogamattan och arbetsplatsen.

Här är några av de företag, organisationer och föreningar som jag har arbetat med:
Nordea Eskilstuna • Trafikverket Eskilstuna • Gina Tricot Eskilstuna • John Bauer gymnasiet Eskilstuna • Eskilstuna socialförvaltning • Tekniska Kontoret Västerås stad • Vafab Västerås • Centrallasarettet Västerås • Schenker Västerås • Hemköp Kolbäck • Förskolan Ekot Hallstahammar • Kvinnligt nätverk i SBR • Eskilstunas fibromyalgiförening • Västerås SS • Hockeyskolor i Eskilstuna och Köping • Rytterne IS • Stora Ekeby Ridskola • Tibbleskolan Västerås • Grillska gymnasiet Eskilstuna • Strömsholms SS • Crossfit Mälardalen • Kanalnätet • Nyby Torshälla Ridklubb • ABB Industrigymnasium • Mälardalen dansklubb

”Att kliva in i en konferenslokal fylld av starka kvinnor i ett nätverk där många har ett starkt motstånd till rörelse överhuvudtaget och så proffisionellt guida och faktiskt övertyga om att rörelse och kroppskännedom är en viktig del i att må bra i kropp och själ; det är en stor styrka.”

/Anna Daag- Kvinnliga nätverket i SBR

”Att gå in i Yogans värld tillsammans med Angelica innebär noggrannhet av själsligt och fysiskt arbete, ett arbete som sätter prägel på livet och som människa på ett harmoniskt sätt. Hon plockar in alla bitar som behövs och är lyhörd för vad varje individ är i behov av.”

/Anna Nilsson Svensk Fastighetsförmedling

”På ett engagerat och lekfullt sätt fick Angelica oss alla, vana som ovana motionärer att få ut vårt max av varje träningspass. Med sin breda kompetens anpassade hon klasserna och utmanade oss att röra oss och skapa en glädje. Vi guidades genom klasserna med övningar som kunde göras både hemma och i gymmet för att stärka våra ”kontorskroppar”.”

/Elin Säfström- Trafikverket Eskilstuna