Skip to main content

VÄLKOMMEN ♡

Angelica grundade studion 2015 och är den som både driver verksamheten och håller dom flesta klasserna och kurserna. Studion finns i Kolbäck, i närheten av Västerås. Hennes guidning där den egna kroppen är den främsta läraren genomsyrar alla klasser oavsett om det är Yoga, Pilates, Freemove Yoga eller meditation. Hennes guidning är intuitiv med en klar pedagogik där det finns utrymme för kreativt utforskande och lekfullhet. Hon väver in Ayurveda (livskunskap), fysiologi, naturvetenskap, historia, filosofi och anatomi i sin undervisning och ger dej en bred förståelse för yoga, långt bortom att vara endast en fysisk praktik. 

Yoga och så mycket mer

Freemove yogastudio är en mötesplats för olika former av yoga och träning med kroppen som främsta redskap. Det är en mötesplats för meditation och stillhet, för rytm och rörelse. Det är en oas där olika former av uttryck möts, olikheter som alla leder till samma plats i oss själva. Den där platsen där vi är kärlek och upplever djup närvaro, innerlighet, balans och stor frihet. Här kan du utöver klasser och kurser boka tid för individuell holistisk coachning och ayurvedakonsultation, personlig träning samt flera olika former av massagebehandlingar. Du kan gå på intressanta föreläsningar och workshops med gästlärare och så kan du handla ekologiska teer, kryddor, yogatillbehör och annat smått och gott i den lilla butikshörnan.

Varmt välkommen!

Schema kurser och klasser
YOGAVECKAN SOMMARBOOST V.24

MÅNDAG 10 JUNI

Yogaveckan Sommarboost
Dag 1: Tema Jord och Rotchakra
18:30 – 20:00

Om att landa och jorda i sej själv och med allt runtomkring. Om lyssnande och tillit. Om närvaro och kontakt.  Mantrat är ”Jag är” .
/Angelica

TISDAG 11 JUNI

Yogaveckan Sommarboost
Dag 2: Tema Vatten och Sakralchakrat
18:30 – 20:00

Vi flödar med det som är, släpper den negativa kontrollen och stressen och bjuder in spontanitet och nyfikenhet. Vattnet är följsamt och dynamiskt, mantrat är ”Jag känner”.
/ Angelica

ONSDAG 12 JUNI

Yogaveckan Sommarboost
Dag 3: Tema Eld och Solarplexuschakrat
18:30 – 20:00

Om drivkraft och målinriktning. Om kraft och vitalitet. Men också om balansen mellan aktivitet och vila, om dansen mellan Yin och Yang. Mantrat är ”Jag gör”.
/ Angelica

TORSDAG 13 JUNI

Yogaveckan Sommarboost
Dag 4: Tema Luft och Hjärtchakrat
18:30 – 20:00

Vi öppnar hjärtat, släpper på rädsla och bejakar här och nu med acceptans för det som är. Vi förlåter med mantrat ”Jag älskar”.
/ Angelica

FREDAG 14 JUNI

Yogaveckan Sommarboost
Dag 5: Tema Rymd och Hals- Pann- och Kronchakrat
18:30 – 20:00

Om att uttrycka sin sanning och vara sann mot sej själv och andra. Om att lita till sin intuition och djupare visdom. Våra mantran idag är  ”Jag talar, jag (in)ser, jag vet”.
/ Angelica

LÖRDAG

SÖNDAG

PRISER

Yogaveckan Sommarboost 650 kr

Drop in/1 ggr: 180 kr
Klippkort 10 ggr: 1 500 kr
Årsmedlem: 4 900 kr eller 460 kr/mån

Kurser och klasser

Nedan följer beskrivningar av kurser och klasser i studion:

Klasser

DROP-IN YOGA I STUDION:
MÅNDAGSMEDITATION
Med hjälp av olika tekniker hittar vi in i större närvaro och fokus. Både aktiva och stilla meditationer från olika traditioner.

ORGANIC YOGA FLOW
En dynamisk och flödande yoga där vi jobbar utforskande tillsammans med andetaget, från rörelse till stillhet, från stillhet till rörelse. Vi utgår från kroppens naturliga rörelsemönster och hittar in i känslan mer än en färdig mall

HATHA YOGA BASIC
En yoga med fokus på stabilitet, teknik, linjeringar och närvaro. Utmärkt för alla som vill jobba igenom kropp och sinne på ett pedagogiskt och strukturerat sätt. Passar även helt nya yogisar!

YANG YOGA CORE & MOBILITY
En intensivare och modern variant av yoga för dig som vill stärka hela din kropp på ett funktionellt, kreativt och lekfullt sätt. Även övningar för att öka din mobilitet och flexibilitet. Vi använder oss av mobilityboll (pressurboll), klossar, rundstav och yogabälten. Klassen avslutas i Yin där vi bjuder in stillhet och vila.

YIN YOGA
Yin bejakar det stillsamma och att bara vara, vi stannar länge i vilsamma positioner. Passet är lugnt och återhämtande, passar dej som vill komma ner i varv och mjukna i kropp och sinne. Vi använder oss av klossar/kuddar och bälten och det kan vara skönt med en filt för att hålla värmen.

SPECIALKLASS/WORKSHOP I STUDION:
FREEMOVE YOGA en fredag varje månad kl.18-20:30. Nästa tillfälle 19/4 

Yoga, rörelse, aktiv meditation, dans; allt i ett guidat och fritt flöde. Släpp tankarna och följ din kropps egna autentiska uttryck.

YOGA GRUND WORKSHOP nästa tillfälle september 
Under 4 timmar lär vi oss grunderna i den fysiska yogan, både teori och praktik. Vi varvar rörelse/positioner (asanas) med andningslära (pranayam) och meditation.

YOGA ONLINE
På Freemove yogastudios youtubekanal finns flera öppna online klasser för dej att ta del av där du befinner dej! Gå till startsidan för att klicka dej vidare! Vill du ta del av ett större utbud så bli medlem i Freemove Yoga community ♡

YOGA UTOMHUS
Ingen utomhusklass planerad i nuläget.

Kurser

KURSER I STUDION:
YOGA GRUND
10,5 timmar /Nästa kursstart september 2024 / Måndagar kl.17.30-19.00
I den här pedagogiskt uppbyggda grundkursen går vi igenom grunderna i Yogans positioner (asanas), filosofi och praktik. Du får med dej en bred bas av vad yoga är. Passar nybörjare men också dej som yogat ett tag som vill fördjupa din förståelse för vad yoga är och få med dej teknik/ linjeringar.
7 tillfällen á 1,5 h, 10,5 h: 1900 kr (halva priset för årsmedlem).
Kursledare: Angelica Nanda Schäfer

Anmälan

 

YOGA FORTSÄTTNING
10,5 timmar / Nästa kursstart november 2024 / Måndagar 17.30-19.00
I den här kursen fortsätter vi med grunderna i Yogans positioner (asanas), filosofi och praktik. Vi kryddar och kommer vidare i våra asanas. Du bör ha gått Yoga Grund Kurs eller Yoga Grund Workshop innan, alternativt att du yogat regelbundet med Angelica i minst 6 månader.
7 tillfällen á 1,5 h, 10,5 h: 1900 kr (halva priset för årsmedlem).
Kursledare: Angelica Nanda Schäfer

Anmälan

 

YOGA FÖRDJUPNING
20 timmar / Nästa kursstart september 2024 / Tisdagar kl.18.00-20.30
Den här kursen är för dej som vill vidga perspektivet på yoga, som är nyfiken också på yoga utanför mattan, om yoga som förhållningssätt till livet. Den banar väg för varaktiga förändringar, egen praktik och större förståelse för yoga och livet. Utöver olika tekniker i yogans sfär har vi en stor del sharing där vi möter varandra i öppet lyssnande. Den här kursen är som en vän att hålla i handen för var och en av oss under vår egna resa där vi växer som människor. Det är en fördel om du erfarenhet av yoga eller personligt utforskande innan du följer med här. Angelica guidar en varm blandning av Yoga och Ayurveda i olika former, Oshos aktiva meditationer, Freemove Yoga, Dans, Sharing, EYP (Embodied yoga principles) och mycket annat.

Träff en gång i månaden sept-maj, 8 tillfällen á 2,5h =20h: 3000 kr (halva priset för årsmedlem).
Kursledare: Angelica Nanda Schäfer

Anmälan

 

PILATES
20 timmar / Nästa kursstart september 2024 / Onsdagar 17.30-19.00

Pilatesträning är en sk. mind-body-träning som stärker hållningen, ökar kroppsmedvetenheten och har stort fokus på att få igång bra energi i ryggen samt stärka vår bäckenbotten och stabilisera vår core. Både styrka och rörlighet, andning och närvaro. Vi börjar dom första träffarna med att knyta an till Pilates principer för att sedan mer och mer under kursens gång bjuda in friare flöden och större utforskande.
13 tillfällen á 1,5h = 20h: 3000 kr (halva priset för årsmedlem).

Kursledare: Angelica Nanda Schäfer

Anmälan

 

YOGA FÖR STELA MÄN
10,5 timmar / Nästa kursstart oktober 2024/ Torsdagar kl.19.30-21.00

Yoga för dej som är man och upplever att du är ”för stel för att yoga”.
Vi har olika teman, olika former av yoga men med fokus smidighet, lugn och stabilitet. Även andningslära (pranayam) och meditation.
7 tillfällen á 1,5 h, 10,5 h: 1900 kr (halva priset för årsmedlem).
Kursledare: Angelica Nanda Schäfer

Anmälan

 

KURSER ONLINE:
PILATES ONLINE STEG 1, 2, 3
Steg 1: 10 h, steg 2: 13 h, steg 3: 16 timmar.
Pilatesträning är en sk. minddbody-träning som stärker hållningen, ökar kroppsmedvetenheten och har stort fokus på att få igång bra energi i ryggen samt stärka vår bäckenbotten och stabilisera vår core. Både styrka och rörlighet, andning och närvaro. Det här är en pedagogiskt uppbyggd onlinekurs där vi börjar steg 1 med Pilates principer och utvecklar successivt. Perfekt för dej som vill göra din träning hemma när du själv vill!
Pris 1900 kr styck, rabatt 200 kr vid köp av alla 3. Halva priset för årsmedlem.


YOGA ONLINE STEG 1, 2
Steg 1: 2,5 h, steg 2: 10 h

Steg 1 är en pedagogiskt uppbyggd workshop där vi går igenom grunderna i Yogans positioner (asanas), filosofi och praktik. Du får med dej en bred bas av vad yoga är. Passar nybörjare men också dej som yogat ett tag som vill fördjupa din förståelse för vad yoga är och få med dej teknik/ linjeringar. I steg 2 fortsätter vi att utveckla både den fysiska och teoretiska praktiken.
Pris steg 1: 750 kr, pris steg 2: 1900 kr. rabatt 200 kr vid köp av båda två. Halva priset för årsmedlem.

Anmälan digital kurs

Massage

Unna dej att få ta emot, att låta kroppen få mjukna och släppa spänningar.

MASSAGE

Yoga/Thaimassage

En fantastisk behandlingsform som jobbar på djupet. Med hjälp av traktioner, terapeuptisk töj och traditionella grepp från Thaimassage arbetas hela kroppen igenom på ett lugnt och metodiskt sätt.

Behandlingsformen har funnits i flera tusen år och ger djup avspänning, ökad energi och märkbara resultat redan efter en behandling. Du som kund har kläder på dej under behandlingen och behandlingen utförs på madrass på golvet.

Behandlingen utförs av: Angelica Nanda Schäfer
Pris: 60 min 850 kr  90 min 1100 kr
MASSAGE

Klassisk svensk friskvårdsmassage

Klassisk massage där du ligger på en massagebänk. Med hjälp av värme, olja och linnement arbetas din kropp igenom del för del och frigör muskelspänningar.

Behandlingen får igång en välgörande blodcirkulation i hela kroppen. Du väljer själv om du vill att behandlingen ska vara kraftfull och intensiv, eller mjukare och mer återhämtande.

Behandlingen utförs av: Angelica Nanda Schäfer och Anne Halldin
Pris: 60 min 850 kr  90 min 1100 kr
MASSAGE

Avslappnande healingmassage

Med syfte att ge helande återhämtning är denna massage extra mjuk med varma oljor och varma vetekuddar, där fokus läggs på att lugna och reparera.

Passar väldigt bra för dej som har ständig värk i kroppen, fibromyalgi eller är stressad med utmattningssymptom, eller om du bara vill boosta med extra mycket värme och kraft. Extra fokus läggs på huvud, ansikte, händer och fötter. I behandlingen ges Reiki Healing där det behövs. Behandlingen avslutas med att du får dricka ett lugnande te.

Behandlingen utförs av: Angelica Nanda Schäfer
Pris: 60 min 850 kr  90 min 1100 kr

Ayurveda & holistisk coachning

Ayurveda betyder livskunskap och ser på livet utifrån ett holistiskt perspektiv, dvs tar hänsyn till alla delar av livet.
Att välja en ayurvedisk livsstil innebär att leva i samklang med sej själv och naturen.

Om ayurveda & holistisk coachning

Ayurveda är en urgammal hälsovetenskap som identifierar ett antal s.k. kroppstyper (doshor) som var och en har sina specifika särdrag, kvalitéer och kännetecken. Att identifiera och få förståelse för den egna kroppstypen är nyckeln till förståelse för hur dessa personliga särdrag sätter sin prägel på vårt liv. Våra olika sätt att tänka, planera, agera, lösa problem, hantera konflikter, ta till oss ny information, uttrycka vår kreativitet och så vidare är alla exempel på hur vår kroppstyp påverkar vårt dagliga liv. Också de obalanser, krämpor och sjukdomar som vi har benägenhet att drabbas av är i hög grad förbundna med vår kroppstyp. Våra individuella egenskaper leder oundvikligen till en logisk följd av konsekvenser, som kan spåras tillbaka till vår kroppstyp, vår psykofysiologiska konstitution. Detta betraktelsesätt ger ett holistiskt perspektiv på oss själva och är ett effektivt verktyg för att balansera våra svagheter och utveckla våra möjligheter.

 

HOLISTISK COACHNING & AYURVEDAKONSLUTATION
Individuell session:
Första mötet ca 1,5 h = 950 kr . Uppföljning ca 45 min = 550 kr

”Jag känner Angelica som PT, Ayurveda-rådgivare, Pilates-tränare och Yogi. Som man i övre medelåldern är det en prestation att ens ha klivit in i en Yoga-studio. Jag tog kontakt efter en rekommendation och bokade en första PT-timme. Efter den timmen har det inte varit annat än helt naturligt att kliva in på Pilates-kurser, Yoga-klasser, fler PT-sessioner och massage. Angelica är en svårbeskrivligt inkluderande person, kompetent rådgivare och tränare, känns som en duktig välvillig storasyster, medryckande sladdlillasyster och medmänniska. Alla är med, inte som välkomna gäster, utan mer som släktingar eller familjemedlemmar. ”

/Lars Bergelin

Personlig träning

Behöver du hjälp med målsättning och planering, både vad gäller livsstil, kost och träning/ yogapraktik?
Jag ger dig dom verktyg du behöver och coachar dig hela vägen fram.

Mitt erbjudande inom personlig träning.

• Vill du få hjälp att sätta realistiska mål för en mer välmående vardag?
• Har du ett specifikt mål du vill få hjälp att uppnå?
• Kämpar du mot extra eller saknade kilon?
• Väntar du på att ”komma igång igen” eller känner du att du ”gör allt rätt” utan att nå resultat?
• Är du osäker kring hur du ska äta, träna, sova, leva för att må bra?
• Saknar du balans och lugn i din vardag?
• Saknar du energi till att få saker att hända?
• Vill du få individuell coachning i din träning, i gymmet eller i din yoga?

Som personlig tränare och holistisk coach hjälper jag dig med målsättning och planering, både vad gäller livsstil, kost och träning/yogapraktik. Jag ger dig dom verktyg du behöver och coachar dig hela vägen fram. Vi jobbar tillsammans för att du varaktigt ska nå ditt mål och behålla din hälsa och välmående för resten av livet.

I yoga PT sessioner så jobbar vi med specifika asanas eller så tar vi ett större helhetsgrepp kring din kropp, själ & hälsa med yogans verktyg som hjälp, sk yogaterapi.

Vill du ha support i övrig träning kan jag följa med till ditt gym eller träningsanläggning (enligt överenskommelse).

 

PERSONLIG TRÄNING/ INDIVIDUELL YOGA
Individuell session:
Första mötet 90 min = 950 kr . Träff 2 och framåt enl. övk 60- 90 min. Pris 60 min: 800 kr
Köp av 10 timmar: 7500 kr