Skip to main content

Angelica & Freemove Yoga

– Ett utforskande av språket mellan kroppen, hjärtat och sinnet

Vägen till friheten inombords

Från en bergstopp på Island till ashramliv i Indien – vägen via många år i hälso- och träningsbranschen. Till yogan, ayurvedan och den fria utforskande rörelsen. Till dansen, till rytmen, till livslusten ♡

Om mej & Freemove Yoga

Yogan har varit min vän i mer än 25 års tid; det började som en trevande vänskap för att sedan fullt blomma ut som den trognaste. Yogan i sej har varit föränderlig för mej; från klassisk traditionell Hatha Yoga i Indiens ashram till att bli mer utforskande fri rörelse. Min egna yogaresa är stommen i konceptet Freemove Yoga som växt fram i en önskan om att inte dela in i förbestämda fack, en önskan att släppa taget om förutfattade meningar, en önskan om att sudda ut gränser överlag.

Freemove Yoga är en holistisk guidning som genomsyrar all min undervisning. Den ger alltid utrymme för dej att lyssna till dej. Den inspirerar dej till att kommunicera med dej och lita till din kropp som din egna kloka lärare. Kroppen har ett språk vi behöver lära oss att uttrycka men också lyssna till. Det är en dans från rörelse till stillhet, från stillhet till rörelse, en dans mellan det medvetna och omedvetna.

Sedan 2015 driver jag min egna yogastudio där jag också delar min passion för Ayurveda och min holistiska coachning. Jag guidar alltid intuitivt och jag skapar ett tryggt och hållet space för dej att blomma fullt ut i ♡

Välkommen till mej och till min Freemove Yoga i olika former!
/Angelica

Din kropp vet ...

 

 

Freemove Yoga bygger på idén att din kropp vet precis vad du behöver och vad som är bäst för dej om du får chansen att lyssna, känna och utforska i ett tryggt och säkert sammanhang. Det handlar om kommunikation där vår kropp är vår kloka lärare och vi är de som lär oss att lyssna och följa. Det är en guidad resa genom vår inre och yttre natur, genom våra inre och yttre element.

Den fysiska praktiken är ofta en blandning av medveten rörelse, organisk yoga, dynamiska meditationer och dansterapi där sharing och reflektion spelar stor roll. Du behöver inga förkunskaper för att vara med, det här är något som alla kan utforska.

Guidningen tar oss till nya platser inom oss själva med syftet att höja vår inre potential och öka vår kroppsmedvetenhet. Det tillsammans ger en starkare självkänsla, kraft och insikt i vem du är och vad du vill och gör dig mer närvarande i nuet.

Dansa din yoga från inre stillhet till utforskande rörelse och låt din rörelse vara din meditation och frigörelse!

Några deltagares egna ord som beskriver känslan och upplevelsen efter en Freemove Yoga klass:
GLÄDJE – FRIHET – SPACE – ENERGI – STILLHET – LYCKA – TACKSAMHET – FRID – POWER – RELEASE – SANNINGEN – EXTAS – NÖJD – EUFORISK – LUGN  -”IT’S THE WHOLE” – FRIGÖRELSE – RIKEDOM

Angelicas bakgrund

Yoga- och pilateslärare från olika skolor/ashram i Sverige, England och Indien (Hatha Yoga och Embodied Yoga Principles EYP). Lärare att rikta extra stort tack till: Surrinder Singh Rishikesh India, Mataji Sri Santosh Puri Ashram Haridwar India, Dr Kamaraj Varkala India, Mark Walsh England. Osho sannyas Pune India. Dipl. Ayurvedaterapeut från Skandinaviska Ayurveda akademin. Dipl. friskvårdskonsulent & massör Bosöns idrottsfolkhögskola. Lic. PT och gruppträningsinstruktör SAFE och The Acadamy. Arbetat heltid med träning & hälsa sedan 2004. Drivit eget sedan 2008. Startade yogastudion 2015 och lade grunden för Freemove Yoga samma år. Organiserat internationella Stockholm Yoga- och dansfestival 2015-2020. Koordinerar Ängsbacka Yoga- Dansfestival sedan 2018. Håller egna retreats i Sverige och utomlands, är en flitigt anlitad presentatör på festivaler & events. Innan allt detta: ett liv på Island bland fjordar och fjäll och som akademiker i Uppsala, Reykjavik och Göteborg. Fil.mag litteraturvetenskap- om den feminina urkraften i isländska sagor. Spelat teater och revy och simmat konstsim. Dansat sej genom livet från barnsben; jazzdans, folkdans, fri dans. Vandrat många mil över fjällen på Island, Nya Zeeland och Lappland; vandrat lika många längs stränderna i Indien, Sri Lanka och Thailand. Alltid älskat naturen och det enkla livet. Att bada en tidig morgon och dansa barfota är den största rikedomen.

Välkommen till mysiga Freemove Yogastudio där du kan ta del av olika former av yoga, pilates, rörelse, dans och mediation likväl som att boka individuella sessioner i holistisk coachning, massage och ayurveda.

Läs mer

En djupgående och omfattande utbildning i 4 moduler som ger dej en djupare förståelse för rytm- och rörelsepraktik, yoga, ayurveda, inre och yttre natur och hur du kan leva och undervisa på ett holistiskt sätt.

Läs mer

Att dra sej tillbaka från vardagen och leva närmre sej själv. Retrets och events i Sverige och utomlands där vi utforskar yoga, rörelsepraktik, olika former av meditation och hur vi kan leva ett holistiskt och balanserat liv.

Läs mer

Bli inspirerad och motiverad genom Angelicas workshops och föreläsningar. Det kan vara på din arbetsplats, vännens möhippa, hos din förening eller yogastudio. Boka henne till din festival eller event!

Läs mer