Skip to main content

Namaste!

Välkommen med på en yogaretreat i tropisk värme och grönska där vi både går djupt med yoga och njuter Balis magi.

Med ett balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckat Ubud,  inspireras av utflykter till djungel och tempel, får sköna spa-behandlingar och badar i 30-gradigt hav.

Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*. Slappna av – vi tar hand om dig! 

Vi börjar resan i lugnt tempo på ett retreatställe med egen strandlinje vid Balis östra kust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på ett trädäck vid havet, landar och tar hand om oss och yogar tillsammans flera gånger om dagen i en pampig yogasal och kan bada, sola och vila ut efter flygresan.

Resans andra halva spenderar vi i det anrika och tempeltäta yogameckat Ubud. Vi bor på ett lugnt retreatcenter med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera. Under resan gör vi utflykter till bland annat renande vattentempel, vandrar till vattenfall, får spa-behandlingar och avnjuter Balis godaste raw food choklad. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

På denna resan välkomnar vi alla oavsett tidigare yoga-erfarenhet, du behöver inte vara någon “superyogi” på något vis, din kropp och ditt sinne är välkomna precis i den form de är. De flesta som reser med oss har dock yogat ett tag, och även de som yogat många år brukar uppskatta resorna.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxichaufför, och fram tills resans slut kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, resor, massagebehandling, yoga och andra aktiviteter samt inträden vid utflykter. Vi miljökompenserar också din resa. Läs mer om vår hållbarhetspolicy på hemsidan.

Vi – dina lärare – har mer än 15 års vana av att resa, yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi har ett “team Bali” i form av lokala guider, chaufförer, kockar, boendepersonal och massöser som vi känt i många år och som vi känner oss trygga att jobba tillsammans med. Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

Dag 1 – 6 vid havet i Mendira

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus på Balis östra kust vid en liten sömnig by. Havet finns tillgängligt för bad dygnet runt, sol blandas med tropiska regn. Vi hyr hela retreatcentret och kan därför vila i att det bara är vår grupp som finns på plats. Centret har sin egen strandlinje och en yogasal med havsutsikt, där vi yogar och möts i andra aktiviteter flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör andningsövningar och solhälsningar på en plattform över havet. Ni kommer alla få massage av världsklass utav våra begåvade balinesiska massöser.

Här finns korallrev som glädjande börjar växa tillbaka med fiskar och koraller i många färger. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk mat lagad till oss från den vänliga personalen.

Dag 7 – 10 i Ubud

Resans andra halva (4 nätter) befinner vi oss i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du hittar hit via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter. Flera måltider äter vi ute så att ni själva kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass såväl raw food som vegetariska smakupplevelser, internationell cuisine och traditionell Balinesisk matkultur. Vi kommer också tillsammans äta gemensamt på väl utvalda restauranger ett par måltider.

Vi kommer göra traditionella balinesiska ceremonier vid ett heligt vattentempel guidad av en balinesisk präst. Ritualerna görs även idag av balineserna och är en renande tradition. En ritual där du har möjlighet att låta vattnet skölja med sig det du är redo att släppa taget om. Ni ges också möjlighet att följa med svenska guiden Ingela på en vandring till magiska vattenfall, här kan du bada i dessa härliga kraftfulla vattendrag och se balis djungel på vägen till fots. Ta med kameran, det blir många fina bilder på vägen.

Vi har många års erfarenhet av Ubud så tipsar er gärna om tempel, dansuppvisningar, aktiviteter och platser att besöka, marknader, spa och restauranger samt glass-, juice- och chokladbarer.

Vilka är vi som du möter på Bali?

Blir det en resan 2025 så är det Anna Sunesson och Angelica Nanda Schäfer som är dina guider och yogalärare på Bali. Vi kommer även möta svenska Ingela Borggren ute på turerna.

Om att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi yogat i 20 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som meditation, pranayama (andningsövningar) och japa / mantran, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Anna Ananyā Sunesson är Sama-, Yin-, Restorative-, och Hatha Vinyasa- yogalärare samt utbildad inom yogaterapi och ayurveda. Hennes Sama Yoga -klasser har ett mjukt och varmt flöde, rörelser synkade med andning, och mycket hjärta. Anna undervisar intuitivt och är närvarande med sina elevers behov i centrum. Hennes yogaresa började för 23 år sedan i Indien. Hon studerar även vedanta (yogans visdom) och sanskrit sedan 15 år och har en bakgrund i buddhistisk meditation.

“Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om både kropp och sinne, samt både bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida in till hjärtat och magcentrat. Hjärtat för att hitta mjukheten . Magen för att det finns en sån kraft att hitta där till riktning i livet.

Jag kan ärligt säga att yoga, meditation och vedanta har gjort en stor skillnad för mig. För varje år som går kan jag mer slappna i kroppen och mig själv, och vila i tillvaron som den är – också när den inte bara är sammetslen. Den kunskapen och insikten hoppas jag kunna dela med mig av.”

Vid sidan om yogan är Anna en passionerad ekologisk trädgårdsmästare, och bygger tillsammans med sin partner ett tiny house på hjul.

Angelica Nanda Schäfer undervisar: Freemove yoga, Organic Hatha, Embodied Yoga Principles, samt aktiva och stilla meditationer

Angelica har varit på den yogiska vägen i många år; för henne är det som en innerlig och närande kärleksaffär. Hon älskar kopplingen mellan att röra på kroppen och att stillna i sinnet. Med sin varma och genuina närvaro inspirerar hon dig till att kommunicera med och lita på din kropp som din egna kloka lärare. Du bjuds in till att kreativt utforska rörelse och stillhet, genom djupt lyssnande och överlämnande till de kroppsliga impulserna här och nu. Hennes undervisning är ärlig och intuitiv med glimten i ögat och hon skapar en hållen och trygg plats för dig att blomma fullt ut i.

”It’s all about finding the freedom within”  Angelica har undervisat i mer än 20 år. Hon har flertalet utbildningar inom yoga, hälsa, dans, träning och livsstil i bagaget och hon har tillbringat flera säsonger på olika ashrams (indiska kloster) i Indien där hon fördjupat sin passion för det yogiska levnadssättet. Hon är skaparen av Freemove Yoga, driver sin egna yogastudio där hon också delar Ayurveda och holistisk coachning. Hon lever yoga fullt ut och håller retreats, föreläsningar, workshops runtom i Sverige och utomlands, samt koordinerar Ängsbackas Yoga- och Dansfestival.

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

  • dagliga yogaklasser
  • Anna och Ingela med stor erfarenhet av Bali och yoga är med hela tiden under resan, samt lokala guider vid utflykter.
  • Transport under hela resan inkl hämtning och lämning vid flyget.
  • En massage behandling ingår och möjlighet till fler spa-behandlingar till en liten kostnad.
  • 9 nätters boende i dubbelrum på två unika yogaretreat-center. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.
  • Helpension*
  • Miljö-kompensering i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.
  • Utflykter och inträden**.

* Ca 3 – 5 måltider äter vi ute på restaurang. Räkna med ca 50 – 150 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

**Vattenfallsvandringen är frivillig och kostar 600 kr.

OBS!! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 7000 – 12 000 kronor.

Datum:

20/2 – 1/3 2025

Pris:

17 900 kr med early bird rabatt på 1000 kr tom den 1/6 2024. Efter det kommer priset att vara 18 900 kr.

Anmälan samt frågor genom att skicka ett mail till: [email protected]

Du får vid anmälan ett formulär att fylla i direkt på nätet. Denna skickas sedan in elektroniskt till oss. Du får också en faktura på anmälningsavgiften på 8950 kr. När formuläret är ifyllt och anmälningsavgiften betald är du bekräftad anmäld.  Resterande del av resans kostnad betalas efter resans avslut.

Avbokningsregler

Vid avbokning av resa senast 45 dagar innan retreatens början, så kommer vi inte fakturera någon ytterligare kostnad men anmälningsavgiften betalas inte tillbaka. Vid avbokning 45 eller färre dagar innan retreatens början så kommer du faktureras på resterande del av retreatens kostnad. Om din plats fylls av någon annan så betalar vi tillbaka kostnaden minus en avgift på 3000 kr.

Du kan också ge din plats till någon annan efter godkännande från oss. Vid sjukdom (egen eller nära anhörig) nära inpå retreatens start, så brukar det finnas skydd för detta i en reseförsäkring.

Yatra Yogaresor är inte ansvariga för eventuella händelser som ligger utanför vår kontroll och så kallad Force Majeure. Detta omfattar till exempel naturkatastrofer, stängning av flygplatser, politiska förhållanden, sjukdomar, civila stridigheter, olyckor eller misslyckande att utföra upplevelser av tredje part.

Bali

Februari är en underbar tid på Bali. Det är precis i slutet av regnperioden, vilket kan innebära att flera av dagarna att det regnar ibland. Oftast är förmiddagarna soliga oavsett. Det svalkande regnet och delvis molnig himmel är ett välkommet inslag i den tropiska värmen. Känslan efter ett Bali-regn är underbar, luften vibrerar av syre och klorofyll.

Du kommer sällan behöva mer än ett linne på kroppen.

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, hur man på bästa sätt tar hand om sig, praktisk information kring landning och visum, hälsa och klimat.

Och VARMT välkomna, vi längtar!

Lämna en kommentar