Skip to main content

Sitter i bikini på verandan och jobbar med ett glas jorgubbssaft och lite blandade nötter. Solen strålar och min trädgård är så vacker nu när jag låtit gräset växa till nästan äng, överfull med sommarens vackraste blommor. Min trädgård är fri i år, precis som jag vill vara fri som människa, inte tämjd eller bunden av andras påverkan eller outtalade konventioner.

Osho säger så här:

2015-05-04 10.51.54Ni som har följt mina bloggar sedan tidernas begynnelse vet att det är ett ämne jag ofta återkommer till; om att följa sin intuition och magkänsla. Idag sitter jag här på sommarens hittills vackraste dag med grymt dålig magkänsla, för att jag igår natt blev respektlöst behandlad och min intigritet blev rejält stukad, ett personligt påhopp och på sitt vis en slags våldtäkt. Jag orkar inte dra omständigheterna men in media res så blir jag helt plötsligt mitt i den skönaste dansen och schystaste movesen på ett dansgolv någonstans i Västerås hårt omfamnad och en i princip okänd mans tunga trycks in i min mun och ner i halsen med en vit liten tablett. Omtumlad gör jag instinktivt allt för att spotta ut den och jag nästan kräks av äckel men också av rädsla och ilska.

För mej kommer händelsen igår kväll att leva kvar på många sätt, för den handlar om att min rätt till frihet och egna val blev bestulen för en stund. Verkligheten kommer alltid att kunna överraska både på de mest härliga och på de mest obehagliga sätt, men viktigast i alla lägen är att med magen och hjärtat känna, värdera och sedan handla utifrån ” your own intuition”. Jag får nu landa i det som hänt, komma över den värsta ilskan och besvikelsen,  och så än en gång se över hur och var jag vill leva mitt liv och med vilka.

Det ska bli grymt skönt att ta semester från allt nu nästa vecka, puttra iväg i min lilla röda Mini med hög musik strömmandes ut ur högtalarna, på väg till Dalarna och Värmland, till 4 festivaler på en vecka; Bingsjöstämman, Peace & Love, Heartflow Yoga festival och Ängsbacka No Mind festival. Ut i naturen, in med sången, yogan, glädjen och fina varma människor ♥

Hemsidan är nu uppdaterad med nytt sommarschema med klasser, och med nya tillägg till ett redan späckat kalendarium för resten av året och in i 2016 🙂   Kika in under ”Schema” och ”På gång” och planera in alla datum 🙂  Jag är så sjukt tacksam över att jag får göra allt det här, så sjukt tacksam för alla ni vackra själar som dagligen ger mej energi och inspiration, både som kunder och kollegor. Stort tack alla ni som varit en del av aYoYs första termin! ♥

Namasté ♥

Nedan följer Dalai Lamas 20 levnadsråd som tål att läsas om och om igen. Idag har dom känts extra angelägna för mej på många sätt:

1- Take into account that great love and great achievements involve great risk.
2- When you lose, don’t lose the lesson.
3- Follow the three R’s: Respect for self, Respect for others and Responsibility for all your actions.
4- Remember that not getting what you want is sometimes a wonderful stroke of luck.
5- Learn the rules so you know how to break them properly.
6- Don’t let a little dispute injure a great relationship.
7- When you realize you’ve made a mistake, take immediate steps to correct it.
8- Spend some time alone every day.
9- Open your arms to change, but don’t let go of your values.
10- Remember that silence is sometimes the best answer.
11- Live a good, honorable life. Then when you get older and think back, you’ll be able to enjoy it a second time.
12- A loving atmosphere in your home is the foundation for your life.
13- In disagreements with loved ones, deal only with the current situation. Don’t bring up the past.
14- Share your knowledge. It is a way to achieve immortality.
15- Be gentle with the earth.
16- Once a year, go someplace you’ve never been before.
17- Remember that the best relationship is one in which your love for each other exceeds your need for each other.
18- Judge your success by what you had to give up in order to get it.
19- If you want others to be happy, practice compassion.
20- If you want to be happy, practice compassion.