Skip to main content

Så var det då nu den kommer, bloggen ”efter”…

Om jag beskriver min upplevelse kommer den att färga din ?

Tempelvistelsen blev helt annorlunda än tänkt, och det passar väl in eftersom buddhismen menar att allt är nu och allt är föränderligt. Allting är ingenting och i ingenting finns… ingenting… något som vi människor ägnar livet till att försöka förstå… När vi ägnat tillräckligt lång tid till att fundera över ”ingentinget” kommer vi fram till att det finns… ingenting… förutom nu. ❤️

Tystnaden var ljuvlig men dom gigantiska djungelspindlarna i sovsalen där vi sov utan myggnät och inne på toaletterna kittlade sinnet. Likaså hettan där uppe i bergen; svetten som forsar på våra välklädda kroppar med täckta knän och axlar, mygg som älskar varm klibbig hud. Loving kindness- allas rätt till liv. Tar jag ditt även om du är en mygga (eller en spindel) hamnar jag i helvetet. Mitt egna inre uppror mot fasta system som ALLTID i slutänden är patriarkat- klä det i form av religion, samhällsstruktur eller vad som.

Med blicken ut mot det glittrande havet där nere där allt det vackra visst finns, inte är väl allt lidande ändå? Ser du inte hur färggrann blomman är, hur vackert det är att möta någons blick? Med stor tacksamhet i hjärtat mot det varma lugn och den stillhet meditationen skänker, den skyddade bubblan som bara är min och samtidigt hela universums, lämnade vi templet några dagar tidigare än tänkt.

Och fastan då? Varför ger man sej in i något sådant? Väl i det och efter känner du effekten så då är det inte så mycket mer att orda om. Jag vet redan att det kommer bli en nästa gång. Platsen noga vald vackert placerad på stranden, skön pool, kajaker att låna, yoga och meditationsklasser vid havet, gym- och relaxrum. Människor som investerar i sin egna hälsa och liksom tar sej igenom processen tillsammans, stöttande och med glimt i blicken. Några roliga oförglömliga stories, som skotten som förtvivlat ville prata av sej en kväll när han just insett att han hade haft i desinektionsmedlet i lavemangen; skämtet om att han liksom inte kunde bli renare än så ????. 

Trots ingen mat så var vi aldrig hungriga. Längtan efter smaker däremot intressant – vad var det jag saknade mest? Att sätta tänderna i en saftig vattenmelon! Och om hur smaken efter fastan är så mycket mer njutning; så sött allting är! Märkliga drömmar om natten, som att lättheten i kroppen öppnade upp sinnet. Jag hade en vision om hur hela universum hänger ihop, med parallella universum och världar och hur vi människor rör oss däremellan redan nu, bara det att vi inte är medvetna om det, och idén om att det bara är vårt medvetande som begränsar oss. Expansion.

2 veckor av fokus på oss själva; vilken nödvändig lyx vi gett utrymme för! Space. Yogat, mediterat, tränat i lilla gymmet, promenerat långa strandpromenader, paddlat kajak, simmat, badat, flutit runt, läst böcker, lärt oss nytt om kropp och sinne, bastat ångbastu, följt rutiner, upplevt vackra platser i naturen och i oss själva, mött nya vackra själar.

En morgon särskilt ljuvlig efter fastan, dag 3 post detox; vi går upp tidigt, smyger ner i morgonljuset till kajaken, paddlar iväg till en mindre strand lite längre bort, bortom klipporna. Badar nakna och solar våra vita rumpor under palmerna. Äter frukt och dricker kokosnöt. Går barfota i sanden. En starka känsla av att det är det så här det var meningen att vi skulle leva vi människor, i kärlek. 

Tack Koh Samui, nu lämnar vi dej lättare i kropp och sinne. Koh Tao väntar med snorkling och ”vår” lilla lilla stuga på klippan ut över havet.

Tills nästa gång ❤️

/Angelica

Lämna en kommentar