Skip to main content

Sitter hemma på verandan och äter lunch; vilken lyx att bara kunna svänga hem och landa lite mitt under en arbetsdag ♥

Händer massa nu på aYoY; har flera fina happenings framöver under sommaren som jag verkligen vill lyfta fram, är så himla glad över mitt fantastiska nätverk av inspirerande och kunniga vänner/kollegor.

Först ut är Iyengaryoga workshop 12-14 juni med Svetlanda Lundkvist. Det finns bara några enstaka platser kvar, så är du intresserad är det verkligen läge nu att anmäla dej. Iyengaryoga är så bra för att hitta linjerna i kroppen, få positionerna rätt, hitta känslan i varje asana på djupet. För mej, som gillar den delen, med perfektion och tydlighet likväl som att flowa och bara släppa, så är den kunskapen och förståelsen nödvändig för att just kunna flowa på ett starkt och uppbyggande sätt, så det inte bara blir ”osund flexibilitet” av yoga. Iyengaryoga passar alla som vill jobba med kroppen som redskap, oavsett om det är yoga eller någonting annat som är ens största passion.

Efter Iyengar kommer Kundaliniyoga med Niclas Fredriksson 2 söndagsförmiddagar i juli. Kundaliniyoga handlar mycket om att aktivera energiflödet i kroppen vilket man gör med mantran, med stillsamma men kraftfulla rörelser och med meditativa fokus. Kundaliniyoga är den yogaform som jag själv kan minst om och aldrig fördjupat mej i (förutom OSHOS kundalini som är helt annorlunda), men som jag faktiskt just nu är mest nyfiken på. Känns som det finns en del där som jag är redo för precis nu.

15 augusti är det dags för freemove att ha en heldag på aYoY. freemove är ju mitt och Mari Ljunqkvists koncept där vi förenar det fysiska med det själsliga, och som vi beskriver som

freemove™ sammanlänkar fysisk närvaro (såsom Yoga och annan kroppsmedveten träning) med själslig närvaro (inre utveckling genom shareing, open floor och meditationer). Namnet freemove- fri rörelse- syftar på önskan om en fri rörelse både kroppsligt och själsligt; kroppsligt genom att vara stark, funktionell, smidig, bära dej, och själsligt genom att öppna upp för din egen sanning utan att blockeras av oro och gamla tankemönster. Syftet är att höja din inre potential och öka din kroppskännedom, vilket tillsammans ger dig en stärkt självkänsla, kraft och insikt i vem du är och vad du vill, och får dej mer närvarande i nuet.

Vi jobbar oss igenom olika teman i yoga, rörelsemeditationer mm, och under dagen kommer du flera gånger få möta nya platser i dej själv. Det är svårt att förklara, måste helt enkelt upplevas!

I september, 12 september, så kommer min vän som också är Viryayogalärare Åsa Amsell till aYoY och vi gör en heldag tillsammans i glädjens tecken som vi kallar ”Celebrate Life”♥. Vi kommer ha en dag med Viryayoga, Yoga Flow, Osho Kundalini, Yoga Nidra, Inquiery, Chanting, Danskalas mm mm. Vi håller på att planera för fullt så alla delar är inte helt spikade än, men vi tänker oss en dag som börjar med fokus på olika klasser, olika yogaupplevelser, och sedan att det blir efterhäng med dans, mingel, chanting, musik och allt det du själv vill! Let´s Celebrate!

Yoga är så omfattande, allt från våra fysiska asanas till en stilla djup meditation till en karma yoga som är handlingarnas yoga mm mm. Men det som förenar alla yogaformer är att du får chansen att lämna det världsliga en stund, och att du får möjligheten att vara närvarande i dej själv med dej själv och stänga ute allt annat just den stunden. Yoga kan aldrig vara obekvämt eller en prestation, då är det inte yoga. Yoga kommer alltid inifrån. Yogan kan vara din plats där du lär känna dej själv och faktiskt får tid till lite ostörd tid med just dej själv.♥

Trevlig helg alla finisar! Och för er som missat, från och med nu i onsdags så har jag OSHO Kundalini meditation på onsdagkvällar kl 19.30! Världens skönaste sätt att få energi och släppa taget en stund rakt in i friheten ♥