Skip to main content

Jag sitter just nu och kvällsmyser på verandan utanför vår lilla bungalow. Det är jag och geckon som jag hör men inte ser, av volymen på dess ” g-e-c-k-o-o” förstår jag att den är stor. Och det är varmt, högsäsongen går mot lågsäsong när värmen och luftfuktigheten ökar. Men det är sååå skönt, kvällarna och nätterna är ljuvliga, dom tidiga mornarna likaså. Mitt på dagen är man helst loj i skuggan sippandes på en kokosnöt eller två. Nu blir det inte alltid slappa dagar- vi har uppdrag och tar oss runt ön eller fastnar vid skärmen med jobb. Men ändå, vi är i det vackra.

Rapporter om virusets spridning i Europa har gjort att vi har fått agera härifrån och sätta oss in. Här är allt lugnt och människor lever sina liv som vanligt. Smittan har varit skonsam här i Thailand; viruset trivs inte i sol och värme och har haft väldigt liten spridning. Dessutom är alla indränkta i kokosolja både invärtes och utvärtes- kokosolja är antibakteriellt och fantastiskt för immunförsvaret så kanske är det en faktor också? Och den lugna livsstilen gör att ingen verkar stressar upp sej. Hyllorna är välfyllda i butikerna och handsprit delas ut överallt. Det känns sunt och sansat här även om vissa evenemang ställts in.

För vår del har vi fått se över rutiner och ta ställning, skriva samman, formulera och omformulera. Vi har en festival och ett retreat som ligger framför oss när vi kommer hem i början av april och jag har ju dessutom en yogastudio att ansvara för. Det ÄR ett stort ansvar att ”hålla space” och oavsett i vilken form- när en har den rollen måste en göra det tryggt och grundat. Det känns helt rätt att agera utifrån experternas riktlinjer, att hålla småskalig verksamhet igång, speciellt i sådant som boostar folks lugn, immunförsvar och självkänsla. Men att i det se över hur allt kan bli ännu säkrare- minimera risker för ev. smittspridning. Det känns fint att dra sitt strå till stacken och jag hoppas hoppas att alla inser behovet och nyttan med att fortsätta hålla i sina egna goda rutiner om det nu handlar om yoga eller annan träning, att göra bra val av mat, miljöer och umgänge- att välja sådant som grundar och ger energi.

Och egentligen skulle ju den här bloggen handla om att vi just avslutat vårt fantastiska Freemove Yoga Retreat! Men kanske ska eller kan en sådan resa inte beskrivas i ord utan måste upplevas förutsättningslöst och i nuet. Det är dagar av transformation genom rörelse, yoga, meditationer, sharing och processande. Det är nya former, nya uttryck, nya insikter. Vi guidar men gruppen formar vad det blir. Varje retreat skapar sin egna ton utifrån vilka som deltar. Vi kliver in i en bubbla gemensamt, möter våra rädslor, får möjlighet att prata om det och processa kring det. Vi kliver in i kroppen med medvetenhet samtidigt som vi lär oss att släppa taget och skapa utrymme. Vi letar och vi hittar. Frågor får svar och nya frågeställningar väcks. Vi utvecklas så starkt när vi kan släppa vardagen omkring oss, när vi kan ha fullt fokus på oss själva utan att behöva möta förväntningar från familj, vår arbetsplats eller omgivning, när vi kan stå utanför allt som brinner en liten stund. Det är vackert att se hur det blommar i oss alla när vi skalar av och visar sårbarhet. Och kroppen- när kroppen bjuds in i transformation så sker allt så mycket snabbare och starkare. Kroppen vet alltid mest och allt finns i kroppen. Kroppen berättar, lyssnar, ställer frågor och svarar. Vår uppgift är att lära oss dess språk, att inte missförstå eller försumma. Och vi gör det tillsammans, skapar den där närvaron där vi supportar och får support oavsett. Det är vackert och det är värt allt. Och jag tänker att fler borde ”retreata” sej nu i dessa oroliga tider. Inte att resa iväg men att på egen hand hemma kliva in i ett retreat-mood. Minska tv-tittandet och framförallt minska på all nyhetsrapportering som bara ältar samma om och om igen. Håll dej uppdaterad genom att söka saklig information- inte dras med i sociala mediers virrvarr. Se till att boosta dej med sådant som får dej att må bra, om det så är yoga eller att lägga pussel eller att måla om i hallen.

Årets retreat innehöll också väldigt mycket skratt och tok. Det går inte att förklara men internt så förstår alla humorn i t.ex ”a walk in the park” och ”det går utmärkt i flip-flops” men jag är inte den som ska berätta mer om det ????- du får fråga någon som var med helt enkelt ????????‍♂️

Har delat några bilder här i inlägget nu men är du nyfiken på mer så klicka dej gärna vidare här där jag samlat bilder i ett album: https://www.facebook.com/pg/freemove.nu/photos/?tab=album&album_id=3100825229937853&__xts__%5B0%5D=68.ARA0T3IIIqlKmIglGtO9F5X1IWi85r11_IyPpItUZ-yFmnD6tGo2RjF1EHcaIb28e1zITu5G5l61opoORDqguk0Xsjz3P59hzt6qyDbN8l5228ZZ6AhUfaCoTN-opmYNNzUIAxpAWK7tPMUE_fCXA1Kt-qLkuJpBVZp9upK0K5WKXtRTCPN8nAVjGelBrATtS-kNHCt

Tills nästa gång, lev väl! Ta vara på det du har och är i dag, lev i nuet och sprid den goda viben! ????

Namasté,
/Angelica

Join the discussion 2 kommentarer

  • Monika skriver:

    Så fina bilder Angelica, och så bra beskrivet om eran vistelse och om hur läget i världen är just nu ????
    Sköt om er, ????????????‍♀️

  • Monica skriver:

    Underbart Angelica????????

Lämna en kommentar