Skip to main content

Solen verkligen glittrar in genom fönstret. Jag är lite solsvedd från att varit så mycket utomhus senaste tiden så väljer en sval morgon inne vid köksbordet, blickar ut över Freden och all grönskande grönska.

Äntligen här känner jag. I ett sinnestillstånd som tillåter kreativt skrivande utan nytta. Som inte är siffror bakåt i tid och planering framåt. Som inte handlar om att marknadsföra eller pusha. Utan bara här. Naket och nu. Med så lite filter det bara går. Som att kliva ut barfota i daggvått gräs, lukta på sommaren och svagt i bakgrunden höra sus av liv från fåglar, människor, bilar, sorl av alltings flöde.

Jag reflekterar över tid. Min tid på jorden och vad jag vill med den. Jag är så oändligt tacksam för allt jag lyckats manifestera. Jag har verkligen LEVT. Och jag har många gånger gjort det på mitt sätt, inte valt traditionella vägar. Jag kan livnära mej på min livspassion och jag trivs i alla dom sammanhang jag jobbar- dom andra har jag valt bort och skalat av. Jag har letat och hittat vackra platser att bo på, både permanent och tillfälligt – vackra platser runt om i världen och två vackra egna hem. För mej som valt bort barn men valt vackra hem är mina två hus mina barn. Det äldsta blir snart myndigt, fyllde alldeles nyss 17 år. Kräver inte så mycket längre, eller jo, kräver annan typ av omsorg men lever sitt egna liv där det skaver lite nu i tonåren. Kanske är det dax att så småningom klippa banden och släppa taget om. Men inte än. Och så då min nya bebis, född i höstas en regnig novemberdag. Den här ungen vill jag ska få bada i frihet och kärlek och jag känner hur jag är i bebisbubblan och har svårt att fokusera på annat än drömmen om olivgröna badrumsväggar och att få börja varje morgon med morgondopp vid min egna brygga.

Yogan är alltid med mej. Den är inget jag gör, den är vad jag är. Jag kan så tydligt se den resan över tid. Jag gjorde också yoga tidigare. Men med insikten om att allt vi är är meditation så blir yogans tillstånd alltid närvarande, och den insikten är min största befrielse – ”it is all about finding the freedom within”. Yogan är inget jag längre behöver jaga utifrån, den växer ju mer jag blickar inåt.

Det var yogan som lärde mej att leva från hjärtat och det är hjärtat som gjort mina val senaste åren och som är pappa till nya bebisen. Hjärtat väljer bortom logikens trånga ramar, jag följer nyfiket med. Tilliten är stark. Intuitionen likaså. Jag behöver inte förklara mej för någon längre, inte ens för mej själv. Jag kan bara följa och se var det bär. Och jag har full medvetenhet om att det kan bli ”fel” och att jag kan behöva välja om. Men det i sej blir ofta hur rätt som helst och kanske är det där som stora insikterna och lärdomarna ligger.

Terminen närmar sej sitt slut i studion, men vi har det göttigaste kvar med utomhusyoga och dom där sköna kvällarna när vi kliver ut i den ljusa kvällen efter att klasserna är slut. Varma och närvarande. Vår bästa tid är nu, är nu, är NU.

I kärlek,
Angelica

Join the discussion 6 kommentarer

 • Gunilla Schäfer skriver:

  Så fint du uttrycker dina reflektioner och så väl jag känner igen allt du skriver om att följa ditt
  hjärta, det har du alltid gjort och det ”blir som det ska” som du brukar säga och den tilliten har gjoratt du är den du är och det är den största kärlek du kan ge oss käraste Dotter 💞
  Lycka till och ”freemove on” / Kram Mamma 🤗💞💖

  • Mamma 😭💗 Tack för all support och all kärlek genom allt i all tid. Det var ni som gav mej grunden att bygga på, som gav mej tryggheten och stabiliteten att våga flyga – för att alltid komma tillbaka och inte bo så värst långt ifrån, vare sej i hus eller sommarhus 😊 Och så kommer det förbli i all tid som är vår 💗💗💗

 • Monika skriver:

  Så fint skrivet Angelica 🧘‍♀️🌿
  Kram 🤗

 • Monica skriver:

  Fantastiskt fint skrivet ❤
  Det där med hus och hem är mig väldigt kärt. Kanske lite för mycket ibland som ett hinder att ge sig ut i det okända…
  Jag är så nöjd med att jag följde med till Thailand! Det var ett stort steg för mig.
  Jag önskar att någon som du funnits i mitt liv för 30-40 år sen…Tacksam att du finns nu och delar med dig ❤
  Kram Monica

  • Du är så fantastisk Monica som i detta nu är med på resor, retreats, fördjupningskurser, all yoga, att du provar allt nytt som sedan blir dej så bekant. Tack för så varma ord, jag är glad att vi har hittat varandra nu! Och jag tror att allt kommer till en i rätt tid, när man är mogen och redo för det ❤️ Kramar tillbaka! / Angelica

Lämna en kommentar