Skip to main content

Sitter en stund (i stillhet vid datorn) efter en låååång (åkte ut hemifrån 06.15 och sladdade in igen 21.55) och aktiv (men ack så skön) dag! Jag ska inte trötta ut er med att beskriva att ”först gjorde jag det, sen träffade jag den, sen blev det… ” utan istället bara stanna upp vid dagens reflektioner…

1) Hade äran att vara födelsedagspresent idag! 07.00 sjöng jag ”jag må han leva”, tog i hand och bjöd på ett för honom annorlunda pass. Reflektion: så fina bra rörelsemönster, sån glädje, sån kraft: Underbart att se swingande kettelbells, starka utfallskliv, grymt bra plankor och mjuka yogaövningar.  Det borde vara förbjudet med gymprogram som bara innehåller maskiner och isolerade tråkiga övningar. Mer action till ALLA i gymmet!

2) På promenad i Eskilstuna. På allvar: jag möter en snygg, välfriserad & välklädd kille på bron vid Fors kyrka. Tittar men får inte ihop det: Vad gör han? Han går och rensar fickorna och slänger gamla kvitton och lappar i ån ? Verkligen; jag tittade och fattade inte, hann inte reagera! Visst är det väl helt galet, inte kan man göra så?

3) Träning är inte något som har med viktminskning att göra. Punkt slut. Utvecklar gärna mer vid tillfälle, men kan bara reflektera över hur vanlig missuppfattning det är. Jag ägnar timmar varje vecka till att förklara, beskriva och engagera kring detta. Först när man inser det har man chans att nå sina mål, oavsett om det gäller det första eller det andra.

4) Livet händer! Lunchdate med två av mina finaste vänner. Fick med mej reflektionen:

”Gå ut i livet och känn att just idag kanske du hittar det du sökt efter utan att ha vetat om det”.

5) Tillbaka i träningsreflektioner (efter ett besök på en anläggning jag vanligtvis inte besöker): Varför lägger man upp gruppträningsklasser där (de i fallet) otränade deltagare ska stå och göra axelpress med hantlar samtidigt som dom gör höga knälyft med vartannat ben? Reflektion från samma klass; varför verkar många tro att en övning blir funktionell bara för att man lägger till en rotation till ett moment?

6) Citerar mej själv:  ”Jag är bara trött när jag har tråkigt”. Det stämmer alltid. Som idag, världens längsta men samtidigt också världens roligast jobb-mastodontdag. Så glad, lycklig och pigg när jag kommer in genom dörren! Utan en tanke på att jag måste ”fånga dagen”, så kom den bara till mej precis så som den skulle vara. Jag tror inte på att fånga någonting, jag tror på att våga ge och ta emot 😉

Over and out. Eller som dom tydligen säger i Härjedalen; ”jajeemeen” 😉

Puss på er!