Skip to main content

Jag kan älska vemodet när ett år sjunger på sina sista dagar, hur det alltid numer känns som det gått så snabbt, ”var det verkligen ett år sen…”, samtidigt som jag förundras över hur mycket som också hinns med på ett år…! Det är avsked och möten, det gamla vanliga och det nya oförutsägbara, allt i en kaotisk mix, vars mening man kanske inte ser eller ska se förrän man inte bara tar avsked av ett år utan av hela livet…

2012 har på många sätt varit fantastiskt, men också omtumlande och *annorlunda*… En kort summering, ingen nämnd ingen glömd, mer som en reflektion att få ”göra klart”, som ett bokslut, så det finns plats att släppa fram och in allt det nya som ett nytt år förhoppningsvis för med sej…

Mitt 2012 börjad i Indien, på en bro över Ganga River i Rishikesh, med min nyfunna vän Oren från USA som sällskap. Vi hamnade helt oväntat på en judisk festkväll mitt i detta yogarike, men fick smita ifrån rätt snart så vi hann ”hem” innan dörrarna till vårt ashram låstes… För mej var avslutet på 2011 och starten på 2012 i Indien en vändpunkt på många sätt. Äntligen efter många års sökande kände jag att jag hittat hem, och äntligen började jag förstå innebörden av ”let it go”, ”surrender”, ”no attatchments” som varit mantran i alla mina meditationer. Det blev snabba kast att komma hem och så ge sej hän åt nyinvigningen av Apalby Body & Soul! Nya fina lokaler, ny energi, ny känsla= skoj! Hann bara vara hemma några få veckor innan jag packade väskan igen för att åka med några av mina kunder till Fuerteventura och Playitas med Aerobic Weekends. Träning, sol, mera träning och så mitt i allt min dagliga undervattensmeditation genom att försöka hålla andan så länge som möjligt … tid 2.48 tror det det blev till slut, känns rätt ok! Tack Stig för ditt tålamod 🙂 !

Våren fortsatte med att jag instruerade väldans många klasser, framförallt på Apalby Friskcenter…  Jag inledde samarbete med Dansverksta´n i Västerås och vi sparkade igång konceptet ”Mix it & Fix it”.  Sommarens nyhet blev Sköna Söndagsmorgnar med Yoga & Brunch på Borgåsunds Hamncafé; en underbar miljö att vara i, och till nästa år ber vi bara om lite mer sol! I september startade mitt samarbete med House of Light i Eskilstuna, och där blev det en fin termin med yogakursen Yoga Soul. Jag hade en väldigt skön sommar däremellan, och jag var en hel del och yogade på Yogahuset i Falun, vilket fantastiskt ställe!

Har lärt känna nya fina vänner det här året, (hur har jag klarat mej utan er tidigare…?), och så var jag till mina släktingar i Österrike och firade bl.a min farbror som fyllde 90 år (mer om hans livsstil kan jag berätta vid annat tillfälle, men snyggare 90-åring får man leta efter!)

Under året som gått har jag också inlett samarbete med matkonstnären Sanjoo och hans företag Out of The Box Travel. Vi har arrangerat 2 indiska matlagningskurser tillsammans, en i Stockholm och en i Eskilstuna, och nu i januari 2013 åker jag med honom till Indien och Kerala för att uppleva Yoga & Ayurveda när det är som bäst!

För egen del gick jag under sensommaren utbildningen Organic Bodywork och hittade nya sätt att leva i kroppen! Det är en helt fantastiskt skön klass som jag rekommenderar er alla att prova någon gång! Vill ni prova med mej ligger den kl 18 på tisdagkvällar under vårschemat! I oktober kom ett brev med posten som berättade att jag blivit nominerad till ”Årets Inspiratör” av Företagarna och Hallstahammars Kommun. Vilken ära! Och vilken kupp vi gjorde när jag mitt under festkvällen fick med mej alla mina vackra Coreänglar upp på scenen och vi freakade loss i sann Kolbäcksanda…! 🙂 Så skoj!!.. Under året har jag också lärt mej hur det känns att rehabträna; efter 12 års instruerande utan en enda skada kom den här hösten med skadad fot, bristning på baksida lår och en om möjligt stelare axel än ”vanligt”… Men ibland är det kanske meningen att det ska bli så, så man får anledning att stanna upp och tänka efter, och kunna få allt ännu bättre till nästa termin. Det största och varmaste tacket går förstås till Erik som tejpat, nålat, masserat, tänjt och tagit hand om min kropp på alla tänkbara sätt; utan dej vore jag halv! 😉

Nu mörknar det utanför fönstret. Jag sitter egentligen mitt i förberedelser av vårens klasser med musiklistor och nya moves samt schemaläggning… Allt ska ligga klart innan min resa till Indien, så det är inte så långt kvar… Tänker trots att det är lite mycket just nu att jag har absolut världens lyxigaste jobb, och jag verkligen längtar till den nya terminen som ska bli den bästa någonsin!!!

Ett gott slut på 2012 och ett GOTT NYTT 2013 vill jag önska er alla! Vi är våra val, och väl medveten om det finns det ingenting som hindrar oss från att blomstra! Varma vinterkramar från mej, och hoppas våra vägar möts många gånger på det nya året!

 

Join the discussion 1 kommentar

  • Susanne Södergren skriver:

    Visst är reflektion av ett gånget år en renande handling! Att stanna upp och betrakta de situationer ett år ger, är en kärlekshandling. Att vilja och våga sätta sig själv i fokus och ta in vad året fört med sig; möten med andra och sig själv – kan ge en kunskap och förståelse för och därmed en uppskattning för att vi är olika!

    Reflektion är vägen till ökad tolerans & tålamod för egna och andras val.

    Fint att läsa om din betraktelse av 2012. Jag log, myste och blev inspirerad! 2013 ska mina val genomsyras av träning som låter kroppen ta del av allt det sköna som ett år ger. Jag kommer att välja fysisk aktivitet som fpr munnen att le. Först ut är långfärdsskridskor på blank is – magiskt! Precis som mat ska ätas efter säsong, kan träning upplevas i 4 årstider. I vår blir det cykling på nya hojen. I sommar kajak och i höst meditativ vandring. Och året om yoga och dans så klart!

    Om shanti// Susanne