Skip to main content

Kurs i Pilates “The Art of Contrology”:

Pilates är en träningsform som skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Han kallade själv träningsformen “The Art of Contrology” vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna.

Pilatesträning stärker hållningen, ökar kroppsmedvetenheten och har stort fokus på att få igång bra energi i ryggen. Pilatesträningens principer är grundläggande för ökad kroppsmedvetenhet och Joseph Pilates kallas ofta för den “första sjukgymnasten (fysioterapeupten)” då många av hans övningar återfinns i både prehab och rehabträning.

När andra världskriget kom valde han att fly Tyskland och tog sej till Amerika där han kom att träffa sin fru, en välkänd balettdansös. På den vägen kom Pilatesträningen in i dansvärlden och är än idag grundläggande för dansare av olika skolor.

Från dansskolorna till egna Pilatesstudios till gymanläggningar och för ca 40 år sedan kom träningsformen även till Sverige.

Kursinfo:
När? : Onsdagar 17.30-19.00 med start 28 februari
Hur? : 20 timmars kurs alt. hela året två terminer 40 timmar

Pris: En termin 3000 kr, hela året 5000 kr – 50% för årskortsmedlemmar

Anmälan: [email protected] eller via pm på facebook
Begränsat antal platser.

Mer om kursledaren Angelica Nanda Schäfer:
Angelica har undervisat inom träning & hälsa i över 20 år och gick sin Pilateslärarutbildning 2006. Hon driver sedan drygt 8 år tillbaka sin egna yoga-och hälsostudio, Freemove Yogastudio, där denna kurs hålls.

Varmt välkommen!
/Angelica 

Lämna en kommentar