Skip to main content

Upp och ner i Berlin, en stad som berörde på många sätt.

Modern i det omoderna. Alternativ i det alternativa. Färger, vegetarisk mat, enkelhet, spontanitet, ekologiskt. Som ”lilla Indien”. Rökelser och yogamat. Haremsbrallor och kreativitet. Och mitt i det en historisk plats. En plats för all slags grymhet och all slags kärlek världen kan uppvisa. En motsägelsefullhet som berör. Svårt att inte bli berörd av resterna av en mur som delade staden & människorna. Som delade upp i vi och dom.

Jag undrar; vilka delade och vilka blev delade? Vilka kände att det var rätt att att mura in staden, kvarteret, korsningen och tunnelbanan? Och slutpoängen, vem kan känna rätten att äga någons frihet?

Just nu reflekterar jag i flera perspektiv och i varje val. Andligt, världsligt, privat, officiellt.  Och snart är det politiskt val här i Sverige.

Min uppmaning, eller snarare förhoppning, är att vi inte fastnar i det lilla perspektivet och dom små frågorna, utan att vi lyfter det här valet, liksom alla val, till ett högre plan, till ett större perspektiv som inte bara handlar om dej själv samtidigt som det bara kan handla om dej själv.  Som handlar om att se dej själv som del av en större helhet, som en del av all mänsklighet där varje människa är din syster och bror, där varje levande varelse andas just din livsenergi. Varje gång du tänker tanken att stänga ute, sätta upp egna murar och tänka något om ”dom andra”, så är det en signal om att det är saker inom dej själv du behöver jobba vidare med. Provocerande, eller hur!?!!?! Jag vet. Och jag vet också att ingen hel människa behöver lägga skuld på någon annan. Vi brottas alla med rädslor och mörker, men genom att alltid välja det ljusa gör vi världen till en bättre plats. Välj ljuset, välj kärleken och välj tolerans. Allt annat är bara meningslöst. Gå in i ditt hjärta. Leta efter ljuset. Visst ser du det när du blundar? Känn värmen. Och stanna där. Dela med dej till ALLA. Även den du inte tycker förtjänar det. Börja med ett leende, ett varmt innerligt leeende, och fortsätt med att känna oändligt med kärlek och tacksamhet. Känn LYCKA. Känn hur skönt det är, även om känslan bara varar en kort kort stund. Känn tilliten och känn att när du ger så får du mer än tusenfallt tillbaka.

Jag är så innerligt trött på meningslösa gränser, på intolerans, arrogans, girighet och småsynthet. Jag tror på min och din kraft och förmåga att förändra. Jag tror på att människan är God. Jag tror på Kärlek. Jag tror på Frihet. Jag tror på Glädje. Jag tror på… att våga Tro. ♥

Med det sagt vill jag önska er en skön kväll och en skön helg.  Nu ikväll är jag snart iväg på terminens första Functional Core = ren kärlek! 🙂  Och så ska jag på bröllop i helgen; längtar så! Bröllop symboliserar ju på sitt vis Kärlek, Frihet, Glädje och Tro. Och det här brudparet representerar allt det och allt det Goda. Så mycket att jag säkert kommer gråta mej genom större delen av dagen. ♥

 

rumi 2

 

Join the discussion 2 kommentarer

 • Maria skriver:

  Som alltid, så vackert uttryckt Angelica.
  Jag kunde riktigt känna ljuset, kärleken och godheten i kroppen – jag blundade lite och där fanns det ju.
  Jag bär dina ord med mig i helgen – och framöver så klart – men framför allt i helgen.
  Det är tufft att vara borta, hemifrån, på utbildning, matas med information, kunskap – att ta in, sortera och strukturera.
  När det blir lite för mycket så tror jag att jag blundar lite, andas lite – och håller mig till ljus och kärlek, och tro. Tro på att allt ordnar sig.
  Varma kramar till dig du fina människa <3