Skip to main content

Okej, tisdag och min eftermiddag med administration. Ibland kommer frågan upp, mindre ofta nu när jag har egen studio, men tillräckligt ofta ändå för att röra om litegrann.

”Vad gör du annars då?”

Alla som driver eget vet att det krävs passion för att lyckas och vi har alla någonstans accepterat att i passion ingår ofta mycket svett och en hel del tårar. Det vet alla som någon gång älskat! Dom flesta tycker att det är värt det ändå, värt upplevelsen av frihet och att kunna bestämma själv. Den känslan är så mycket värd även om verkligheten ofta blir många många fler timmars jobb, ofta på obekväma timmar. Men man vill och man älskar! Och kreativiteten är både en gåva och en förbannelse. Att se möjligheter överallt och veta att man faktiskt KAN förverkliga det man vill! Jag tror att det gäller alla kreativa yrken. Dom flesta av oss övar konstant på att sätta upp egna ramar, ge oss själva tillräckligt med vila och att inte offra för mycket av det som normalt kallas fritid.

En dröm som blivit verklighet är att göra vackra retreat på hemmaplan. För tredje året åker vi nu i helgen till Skinnskatteberg, Borntorpet och Shambala Gatherings. Och i år är vi nästan 20 personer som tillsammans ska freemova och yoga, landa i gemenskap och i oss själva, äta gott och njuta i den vackra svenska naturen. Bada varm bastu med kalla dopp. Lukta på fuktiga höstlöv och se morgondimman över tjärnen. Ta nytt avstamp inför hösten. Känna in vad som verkligen är viktigt.

Efter en sensommar och höst där jag faktiskt gett mej själv mer vila än någonsin har jag också insett att mitt behov av vila är mycket större än jag förstått. Och jag har blivit riktigt bra på att vila! Jag kan numer ta en powernap eller sova någon timme mitt på dagen för att ladda om; det var otänkbart för något år sedan, känslan av att vara lat och ha missat tid vägde upp den positiva effekten, känslan av olust och stress kom ofta direkt efter en paus. När jag nu faktiskt kan njuta av vilan och ger mej vilan så ger den mej så mycket stabilitet och lugn, och ju mer jag vilar desto mer vill jag vila. Så en frågeställning jag själv ska ta med mej under helgen är ”hur kan jag bjuda in mer vila i vardagen?” och en annan är att definiera vad som är vila för mej- vila är så mycket mer än att ligga raklång på soffan!

Vad vill du bjuda in mer av den här hösten?

Med hopp om både mycket passion & vilsamma dagar önskar jag dej en fortsatt fin vecka och en riktigt njutig helg!

Lämna en kommentar