Skip to main content

Det är verkligen inte ofta jag skriver två dagar på raken. Men jag fick lite inspiration igår, inspiration att skriva ner det jag tänker när jag tänker det, inte spara till den ”perfekta texten” som jag tenderar att göra.

Jag får bita mej i tungan många gånger när jag märker hur den nya tiden är- snabbt ut med texter och bilder bara! Strunta i att korrläsa! Bara det väcker uppmärksamhet! Lägg ut 14 likadana bilder för att få swipes- det genererar tydligen mer trafik och det är BRA. Det är bra att ha mycket. Har just (eller det var ett tag sen men ändå) insett att kvanitet verkar gå långt före kvalité i vår tids ”nya” medier.

Och samtidigt kan jag inte förstå- vilka är dom där som följer och inspireras av influencers? Är du en av dom? Är jag en av dom utan att veta om det? Hur kan man vilja bli en influencer ???? ? Är inte det typ drömjobbet för många kidz nu, eller att bli ”youtuber”? Tycker det verkar asjobbigt ????

Såg program på tv här om dagen om hela denna grej – det är ju en så enorm industri! Jag har förstått men ändå kanske inte riktigt förstått vidden av vad det innebär- att ALLA kan bli köpta för att sälja produkter, sälja budskap, skapa falska sanningar. Källkritiken verkar vara död. Kvalitetskollen också. Ut med det bara, bara du är först och blir störst.

Bloggen är död sa dom också i samma program. Och bara för att så skriver jag två inlägg nu på raken och tänker att ok, då är nog det här ett forum för mej ändå ???? Jag har ändå aldrig velat vara där alla andra är. Hellre leta mej dit där det känns äkta och genuint, där kvalité alltid går före kvantitet oavsett om det handlar om följare, läsare, träning, mat, dryck, fester, kläder, vänner osv.

Hur går dina tankar kring det här? Blir du inspirerad eller blir du tvärtom oinspirerad av ditt flöde? Hur ser ditt flöde ut? Följer du sådana som ger energi eller känner du irritation? Har du ”mobil/sociala-medier- hygien”? Detoxar du ibland med skrollfria dagar eller på annat sätt begränsar dej själv? Kan du känna att du har begär/behov efter telefonen/kolla flödet osv? Hur många dagar skulle du klara dej utan sociala medier?

Tänker så ofta att många sätter regler för sina barn men själva verkar vara online hela tiden. Jag själv är inte bättre än någon annan, hamnar också i stunder av för mycket onödigt skroll. Men jag uppmärksammar det och skapar hela tiden nya ”regler” för mej själv för att begränsa mej. Känner så tydlig påverkan på hela mej när det är för mycket!

Jag säger inte att onlinevärlden är dålig, tvärtom. Under pandemin nu har den ju varit fantastisk och vilka många nya möjligheter vi har fått uppleva genom den. Nya plattformar att mötas på, möjlighet att ses och hålla kvar kontakt även när man inte kan ses fysiskt. Möjlighet att utvecklas, bli mer kreativ. Jag är för teknikutveckling men ser samtidigt vilka enorma krav den ställer på oss människor, krav på att vi har en etisk ryggrad och en god moralisk kompass.

Idag finns ALLTING tillgängligt på internet, ett klick bort och du hamnar där du aldrig skulle hamna i den vanliga världen. Med vilken etik navigerar du i den gränslösa världen där allt är tillgängligt?

Puh! Tack för att jag fick skriva av mej! Tack för att du läste ända hit!

Avslutar med en bild från beachen (Ashwem/Goa) förra året, kanske säger den allt ????

Skickar med massor av kärlek och varma kramar till dej här i cybervärlden ????
/Angelica

Lämna en kommentar