Skip to main content

Hej alla ni vackra människor ♥

Vid varje årsslut brukar jag vilja summera; har gjort det offentligt sedan jag började blogga 2010, och dessförinnan privat i mina dagböcker. Jag gillar att göra ”klart”, släppa det jag behöver släppa och se vad jag behöver ta med mej in i det nya.

2014… Vilket märkligt år det blev! Det har på många sätt varit omtumlande, lärorikt och härligt, men också lite som att trycka på ”paus”. En liknelse; ni vet ni som har renoverat ett hus; man river väggar, sätter i nya, målar, listerna kommer kanske till och med på plats, allt går i fint tempo, man tänker när man kommit så långt att ”nu är jag klar”, och så när man fortsätter upptäcker man att det är minst dubbelt så lång tid kvar innan allt är klart… Eller när man fjällvandrar. Man ser målet, man riktigt känner hur nära man är, och så tar det bara så mycket mera tid att ta sej den sista delen mot vad den första gjorde… Förstår ni var jag vill komma? 2014 har varit lite så för mej… När jag skrev min nyårsönskning till er som har Facebook så fick jag en kommentar ”hoppas du hittar det du söker”. Grejen är bara den att jag HAR hittat det jag sökt, det gjorde jag för några år sedan, jag är helt viss om min ”plats” och vad jag vill, men tajmingen att vara där fullt ut har inte riktigt infunnit sej det här året… ♥

Även det här året, 2014, har berikats med många nya bekantskaper och möten. Människor som ramlat in i mitt liv och som blivit några av dom viktigaste, människor som visat att många år tillsammans inte nödvändigtvis ger djupare vänskap, utan att vänskap som är sann är utom tid och rum, och ålder. Jag är så tacksam för dom mötena. Vissa kommer finnas kvar och fördjupas, vissa har redan försvunnit men lämnat kvar en visshet och närvaro som fortsätter att berika även om den kanske inte kommer att utvecklas. När jag nu sitter i min favoritfåtölj vid brasan, som så många gånger förut, känner jag mej så rik på LIV. Det är och har varit mycket upp och ner, oförutsägbart, föränderligt och svårt att hänga med ibland; men det har alltid alltid varit  levande. Det har varit dynamiskt, utvecklande och lärorikt, och jag känner att jag växer som människa för varje dag. Alla prövningar stärker, även om det är svårt ibland att se det mitt i stunden ♥.

En kort summering av mitt 2014 för den som orkar läsa, kanske är det mest för mej själv jag skriver: Januari- mars var mest ett töcken av förvirring; jag upplevde den djupaste av kriser i hela mitt liv; kände att all min inre kraft rann ifrån mej. Jag ifrågasatte ALLT; Varför? Hur? och Varför igen. Fick än en gång lära mej acceptans. April – juni blev en insiktsfull period som hade sin kulmen i dels en utlandsresa med min fina vän Helene, dels operationen av min fot (operationen där allt i princip gick fel). Det blev en tid när allt stannade upp och jag fick väldigt mycket tid till reflektion och helande. Jag tror och känner att min fot blev en symbol för så mycket mer än bara en fysisk åkomma. Allt kom i en tid när jag behövde stanna upp, och det blev en utmaning att inte kunna ”fly” ut i naturen eller fly till sådant som lättar sinnet. Jag bloggade om det för den som vill blicka tillbaka, se ”Insikt 1” och ”Kanske något av  en insikt men mer en reflektion” / maj 2014. Juli- september var så äntligen en grundad och stark period av skönt oändligt flow och närvaro. Sommarsolen värmde, foten var ok igen, jag var mycket ledig och njöt i min sköna trädgård och hade dygnslånga brygghäng med härliga människor, sjöng mej hes på Bingsjöstämman (eller förresten andra sjöng sej hesa, vi lyssnade; nu blir det lite internt; ”… på en gård utanför Sveg har jag mina kvigor….” 🙂  och så var jag på ett jättehärligt yogaretreat på Borntorpet; så befriande miljö och ljuvliga människor ♥. Det var också då jag blev en del av något större och min ensamhet försvann med råge; helt plötsligt var jag 5 istället för 1! Underbara minnen med marsmallowsgrillning under stjärnorna, bad både morgon och kväll, med hopp från dom ”höga pelarna”, närhet och värme som jag aldrig tidigare upplevt det. Minns också med kärlek i hjärtat en heldag på Gröna Lund där jag och min barfota prins svävade i himmelen om och om igen, och där det liksom inte gick att få nog av kramar ♥ Mitt i allt fyllde jag år där också. Ett kalas som blev jättehärligt, så fint att få ha ”alla” hos mej och bara ha det mysigt. Senaste månaderna, oktober- december, kom att bli en period av att göra mej av med allt det gamla, både i form av ett väldigt grundligt rensande och bortskänkande av saker, kläder, materiella ting, men också i form av att göra mej fri från det som blockerar och hindrar mitt sanna jag. Jag tror den processen faktiskt utlöstes av just att jag fyllde 40. Dom första 40 åren sägs ju bara vara ”research” för att sedan efter 40 bli ”real life”. Och faktiskt, jag tror det kan stämma! 🙂  Jag har verkligen radikalt gjort mej av med saker, och det kom att bli så att jag blev engagerad i ett flyktingboende som verkligen var i behov av allt. På köpet fick jag möta en ny verklighet, möta dessa fina vackra bra människor, som sitter som i förvaring och bara väntar på att få besked om dom ska få stanna eller inte, som inte kan gå vidare i sina liv, som får leva på nästan ingenting och som i allt detta ändå orkar le. Så är vi alla människor med längtan, förhoppningar, kärlek och värme, oavsett hudfärg, religion, kön eller nationalitet ♥ Det radikala rensandet har också skett i min trädgård där jag med mina fina ovärderliga vänners hjälp tagit ner stora träd och till och med lärt mej att hugga ved 🙂  Den bästa av mina julklappar i år var faktiskt en alldeles egen klyvyxa som ska användas snart igen när ännu en björk ska bort ♥ En reflektion nu när jag rensat ”klart” är att även om jag verkligen varit radikal så har ”vi” sånt överflöd ändå. Jag har ju flera jackor, flera tröjor, flera uppsättningar porslin osv… Jag får hejda mej för att inte göra mej av med ”för mycket”, men det finns verkligen en nerv i mej som inte vill ha saker. Saker tar energi, så är det bara, så vem vet, till våren så kan jag nog få ihop några flyttkartonger till och lämna iväg 🙂  Det jag däremot har sparat och som jag aldrig vill göra mej av med är alla mina dagböcker, brev, anteckningar, små lappar; allt sådant sparar jag. Har gått igenom mina pärmar från alla miljontals utbildningar jag gått, och alla uppsatser jag skrivit; tänker att ”har jag verkligen varit sådär klok?” 🙂  Hittade bl.a en uppsats från Reykjaviks universitet -95 när jag gjorde en studie på människosynen i Havamál, hittade min D-uppsats i Litteratur om den vackra starka Lära och min liknelse med kvinnoskildringarna i dom isländska sagorna, hittade mina anteckningar från när jag läste Runkunskap (!?) och hittade massa anteckningar från senaste årens inriktning mot träning & hälsa. Man kan tycka att det spretar, men faktiskt; människosynen i Havamál och i Yoga är väldigt väldigt lika, och det är i den nerven jag lever, är och vill vara, då som nu 🙂 Och just ja, var ju på den superhärliga Yodafestivalen i Stockholm också där i slutet på oktober/ början november, en festival som riktigt manifesterar allt jag älskar; yoga, dans, frihet, närhet, gemenskap och glädje ♥

2015 känns som ett tomt oskrivet blad; det känns ljust och lätt och jag hoppas det blir ett år där Nuet kommer att dominera och där jag kommer att känna mej fri. 2015 är året då jag tar steget till att vidareutbilda mej till Ayurvedisk hälsovägledare och samtidigt tar steget att öppna min egna tränings/yogastudio. Att jag dessutom har en mellanperiod med en månad i Thailand gör inte saken sämre; förutom att jobba med freemove ska jag känna in hur jag vill skapa mitt nya, landa, strukturera och sedan bara släppa och go with the flow. Mina ledord och intention för året 2015 är Enkelhet och Glädje. Att inte låta mej luras in på dom där mörka omvägarna, utan istället njuta och följa med i flowet, och att verkligen ge tid och skapa utrymme till ännu mer glädje och värme varje dag. ♥

Må gott och vi ses om ni vill redan imorgon! Kram! ♥

 

10858554_937982686231596_6561408133010033262_n

10849970_10152976377549319_4874921761672747657_n

 

 

Intentionen för 2015 kan ENKELT uttryckas som såhär:2014-12-12 00.57.52