Skip to main content
Okategoriserade

"Lyckliga människor räknar inte flyende minuter…." och om att välja väg….

Av 2010-09-22april 27th, 20182 kommentarer

Det har varit en märklig vecka sen jag skrev sist. Jag blev helt uppslukad och engagerad i riksdagsvalet och diskussionerna däromkring. Vände och vred på olika sanningar, vägde in argument och motargument och blev till sist mer övertygad än någonsin på att min röst var sann, uppriktig och ärlig. Hur gjorde du? Omvärderar du och utvärderar du din ideologi då och då, eller tycker du som du alltid tyckt? Kom ihåg att vi är föränderliga, det är sällan det finns ett rätt eller fel, bara olika lösningar och olika sätt att välja väg.

Jag brukar ibland säga att det bara finns 2 saker i livet, att välja eller att dö. För visst är det så, våra dagar är fyllda av val hela tiden, vissa blir riktigt bra, vissa skulle man ha velat gjort annorlunda. När vi inte väljer längre, tja då är vi nog döda…
Vad är det som styr dina val; du själv eller någon annan?

Jag gjorde valet idag att unna mej en skön promenad i höstsolen efter min lunchklass. Promenerade ner till båthamnen och minglade kring lite på bryggorna, kanske årets sista chans till lite sommarkänsla? Kände att jag ville njuta ännu mer och stannade till vid badplatsen på vägen hem, gick ut på bryggan och bara la mej en stund i solen. Lyssnade på radio & mitt favoritprogram Christer och bara låg och hade en riktigt skön stund. Solen värmde gott och jag var helt ensam. Hur länge jag var där? 10 minuter eller en halvtimme? Har ingen aning… Jag har ett bra ordspråk hängandes på väggen ovanför mitt skrivbord: ”Lyckliga människor räknar inte flyende minuter”. Det stämde verkligen in på mej och min stund av avkoppling på bryggan idag. Det var sann lycka; det var ett bra val!

Lycka till med dina val tills vi hörs nästa gång!

Join the discussion 2 kommentarer

  • till.agneta skriver:

    Det stora valet som varit i fokus både i media och på allas läppar den senaste veckan var verkligen svårt. Värderingar och åsikter ändras och utvecklas med tidens gång. Det som var sanning för tjugo år sedan är förlegat idag. Jag har försökt följa alla debatter och utfrågningar för att verkligen kunna stå för mitt val och jag känner mig nöjd med mitt val. Andra val är lika viktiga som att prioritera sig själv att ligga på en brygga i solen. Ett bra val Angelica!

    Agneta

  • angelica skriver:

    helt sant, och poängen är ju att när man känner att man styr över sina egna val, då kan man känna frihet och lycka. det här går igen i allt vi gör, allt ifrån vad vi äter, köper, till hur vi väljer att leva vårt liv i övrigt med relationer och prioriteringar. det är en hisnande känsla när man bara ser möjligheter istället för begränsningar, jag tror att du gör det rätt ofta Agneta! vi ses nästa onsdag;)