Skip to main content

Solen värmer på ryggen. Sommaren är här på riktigt och sommaren är min årstid. Det varma, det ljumna, det skuggiga, det färggranna. Jag kan ägna hur mycket tid som helst till att bara strosa runt i min trädgård, titta på en fjäril, en humla, se hur en ny blomma slagit ut över natten. Rycka några ogräs, sätta mej ner igen. Och i år, kanske för första gången någonsin, har jag tiden till det. När allt annat skalats bort blir essensen kvar. För mej är det en gåva och jag inser att det är precis det här all min träning varit till för.

Ni som har följt mej genom livet vet att jag inte alltid varit här där jag är nu. Jag har haft SÅ MÅNGA ÅR av rastlöshet, en lust att ständigt vara på väg och upptäcka nytt och mer, av att vilja ständig förändring. Som jag har använt den här kroppen för att nå sensationer- tyngre, snabbare och kanske framförallt mer- ”more is merrier”- typ att aldrig ”ångra ett träningspass” osv.

Tills nu. Här. Lugnet. Stillheten. Njutningen i att bara vara. ”Less is more”. Ju mindre jag gör desto mer uppLEVER jag.

Känner mej starkt berörd av gårdagens utomhusyoga. För mej var det så enormt starkt att ni kom så många, vi var 19 stycken denna fina varma sommarkväll på en av världens vackraste platser (Borgåsunds gästhamn). Många av er har jag ju inte sett sedan i januari! Känslan av att vara här med er, inte där det var tänkt jag skulle vara- på en scen på en yogafestival i Las Palmas/ Gran Canaria för att sedan flyga vidare till Berlin. Visst är det kul med det internationella, ”att ha världen som sin arbetsplats” men skulle jag behöva välja skulle mitt val vara lätt. Här, med er, ni som är ”mina” elever, som är en del av det vi skapat tillsammans, vi som alla är pusselbitar i vårt gemensamma pussel. Det är så mycket större för mej än vilket internationellt erkännande som helst.

Och jag tänker samtidigt, det är precis det här som blev resultatet av alla mina år av yoga. Insikten av nuet, närvaron, det stora i det lilla. Inte det fysiska att jag klarar av den och den positionen. (Det känns helt oväsentligt nu även om det har varit viktigt en gång och det har säkerligen behövts den resan för att att komma hit). Utan snarare insikten om utrymmet jag kan skapa inuti mej. Hur rörelser och andetag är tekniker för att skapa just det utrymmet i kropp och sinne. Och för det är jag evigt tacksam och jag önskar så att alla kunde få känna den inre tillfredsställelsen av att bara vara. Att det är nog så. Att du kommer här och ”duger” precis som du är.

Det går heller inte att säga att ”jag har gjort det eller det för att komma hit”- det är allt sammanvägt som ger resultatet. Lyckade såväl som misslyckade relationer, lyckade såväl som misslyckade träningar, lyckade såväl som misslyckade dagar. Frustration, ilska, kontroll, passion, kreativitet, glädje, nyfikenhet i en salig blandning. Toppat med lust och lätthet, kryddat med oro och balans i ett och samma andetag.

Det viktigaste för mej varje dag är att ta mej några minuter och connecta med mej själv och miljön runt mej. Nu på sommaren börjar jag i princip alla mornar med att gå ut barfota i gräset, ta ett varv och titta på vad som hänt under natten i trädgården. Känna temperatur, vind, väder; energin för dagen. Det kan vara 1 minut, 10 minuter, en timme. Sen oftast någon form av yoga. Ibland rörelser på mattan, ibland karma yoga, ibland en kombo av rörelser och kanske en prommis/ springtur.

Sen villl jag ha kaffe med skummad iKaffe- en ny ”last” sedan typ ett år och som jag njuter av den lasten! ???? (ps. dricker alltid mitt långkokta vatten det första jag gör, sippar på det under yogan- ovärderlig daglig detox!) .

Sommaren är blank, tom, oplanerad. Kommer vara på sjön massor förhoppningsvis! Kommer vara i trädgården! Kommer dela utomusyoga! Kommer promenera och träffa vänner i små sammanhang. Kommer gosa med min katt. Kommer kramas extra mycket med min sambo. Kommer kanske till och med att baka och pyssla mer i köket (sånt prioriterar jag alltid bort annars). Kommer lata mej i solstolen. Kommer förhoppningsvis att läsa massor av bra böcker och lyssna på bra poddar (min morbida sida att lyssna på P3 dokumentär – dom är ju såååå spännande!). Kolla på några fler serier (har just sett klart Normal People ???? ????). Hoppas få vara frisk. Hoppas mina nära och kära får vara friska. Värdesätta att vara frisk.

Vad ska du göra i sommar?

????
/Angelica

Join the discussion 2 kommentarer

 • Lars B skriver:

  Du får det att låta enkelt, att ställa om sitt liv och sin personligehet! Men om någon kan så är det förstås du. ????‍♀️????????????

  Men, samma som du, typ, skall jag göra. Inget jobb förrän i september. Det finns massor med måsten i ett stort gammalt hus med en stor uppvuxen trädgård, men i år får det ta den tid det tar., det funkar ju när man inte har något annat som pockar. Mycket bad blir det förstås, yngste sonen bor hemma över sommaren. ????

  Om fyra veckor kommer de och slipar om parketten; tills dess skall alla rummen på bottenvåningen utom köket och hallarna vara TOMMA!! Jag har börjat, så det skall nog gå, men där lurar lite ångest. Man samlar på sig en del på 23 år…

  Ha det, så länge, så hoppas jag vi ses någon gång under sommaren! ????????‍♂️????

 • hmmm, nja inte enkelt utan det tar sin tid… Som jag skrev, det är summan av allt som gör förändringen- inte bara det en upplever som ”positivt”. En dag är en ju bara där, i ett nytt förhållningssätt som har blivit ”vardag”. Och man är aldrig klar heller, 2 steg fram, 1 tillbaka osv.

  Vilket jättejobb att röja ditt stora hus! Men också vad skönt att få gå igenom allt och rensa bort! En favoritsyssla faktiskt – ÄVEN om den är ångestladdad. Och en stor trädgård gör att man aldrig är sysslolös. Har varit på väg att ta tag i grusgången nu som knappt syns under allt ogräs… Som vanligt kommer hundra andra viktigare saker före- som att noppa lite rosor eller plocka i pallkragarna ????

  JA! Kom på någon utomhusyoga torsdagkvällar kl 18-19 nere vid Borgåsunds gästhamn (på andra sidan mot var vi brukar vara). Yogaveckan v 31 har du väl inte missat? Morgonyoga varje morgon 7.30-9.00. Blir perfekt för dej med en cykeltur hemifrån vid sjutiden ????

  Kram!

Lämna en kommentar