Skip to main content

Buss i ca 6 timmar Koh Lanta- Surathani. Sedan båt till Koh Phangan som den här gången tog oss ca 3 timmar; vi kom fram i vacker solnedgång och i feststämning; några medpassagerare som försedde hela övre däck med dansant elektronisk musik ????.

Vi letade oss fram till det som ska vara vårat boende kommande 3 veckor; en superliten, enkel, avskalad bungalow på tysta lugna Shritanu beach. Vi började direkt med att ”pimpa” den; när andra bungalows ser lite spartanska och trista ut så har vi satt ljusslingor både på verandan och inne, hängt upp backdrops med mönster och färger, letat upp tomma kokosnötter som jag fyllt på med blommor och så har vi samlat ihop snäckor och pyntat med rökelse och värmeljus. Ägaren och övriga gäster tittar storögt och leende när dom går förbi! Och läget är perfekt, 150 meter från stranden; vår plats är lite avsides i skuggan under ett stort vackert träd. Billigt är det också; less is more- always. 

Vi har nu hunnit ha några riktigt sköna dagar här OCH stilla nätter. Här är det helt knäpptyst om nätterna så när som på syrsor och vågskvalp så vi sover som stockar! Har också tagit massager och ”våra” massagetanter är dom bästa; skrattade första massagen; lägger mej på magen och ”massage-mama” tar bastant tag i mina ben och drar snabbt ner mej rätt på madrassen- så där snabbt så man liksom inte fattar vad som händer; kände mej som 4 år ???? . Hon skrattade själv och så ”strong mama”. 

Även om mycket är tyst är livet samtidig igång dygnet runt här som på dom flesta ställen i Asien och andra varma ställen. På väg hem från kvällens restaurang så går vi förbi en beauty salon runt hörnet, klockan är ca 23 och i en av frisörstolarna sitter en liten tjej typ 9 år och får håret flätat! Jag ÄLSKAR det tidlösa, det utan ålder och utan norm.

Ön andas Yoga, Dans, Medvetenhet, Andlighet, Hängivenhet. Känns som ”lilla Ängsbacka” här och faktiskt många kända ansikten därifrån och från andra liknande sammanhang som vi träffar! Finns många likheter även med Arambol/Goa/ Indien; energin- människorna- det närvarande; bara det att allt är renare här och mer välordnat – mindre kaos helt enkelt ❤️

Vi är på ön för att ta del av allt detta och också för att vara del av Ecstatica festivalen; mer om det i nästa blogg! ✨

Stay tuned!
/Angelica ????

Lämna en kommentar