Skip to main content

Jag slås ofta av tanken; världen är full av så många goda, fina och bra människor. Dom flesta har ett stort varmt hjärta och är omtänksamma, ödmjuka och vänliga. Jag har mött dom genom hela mitt liv, men kanske är det först nu på senare tid jag verkligen känner tacksamhet för allt dom/ ni ger mej!

Jag har ägnat en del av helgen till att rensa genom gamla papper och hittar nostalgiska lappar från tidigare i livet, där jag ser anteckningar från alltifrån läkare till lärare till vänner och familj som visar på omtänksamhet och medkänsla. Hittar också lappar till mej med tack för att jag har funnits där när någon har behövt, blir varm i hjärtat och glad av att ha kunnat ge.

Just nu är jag extra varm i hjärtat över bilmekanikern Göran i Falun som underlättat enormt för mej genom att fixa och trixa med min Fiat som blev kvar där för 3 veckor sedan när den bestämde sej för att lägga ner som bil. Jag har aldrig träffat honom, men han har med sin breda Dala-dialekt om och om svarat, när jag undrat ”det där löser vi, det praktiska är inget att bekymra sej över”… ! Varm i hjärtat över mina fina kunder, som är trogna och ärliga; till exempel påminner mej mina Kolbäckskunder om när dom inte har betalt för sin träning…  Varm i hjärtat av Stefan och Maria som i onsdags tog hand om min dator och hjälpte mej med lite back-up och annat; sådant som jag aldrig kommer mej för att göra eller förstår… Att få hjälp utan att be om det är bland det finaste!  Varm i hjärtat över mina föräldrar som nu liksom ALLTID finns där, praktiskt och ekonomiskt när det ser ut att vara som mest uppförsbacke. Jag har ju aldrig valt den enklaste vägen i livet, utan väljer kanske den slingriga(ste) till det jag tror blir det bästa. Trots att dom inte alltid förstår mina val så förstår dom att finnas där och ge kärlek, oavsett. Tacksam och väldigt varm i hjärtat av Erik som både ger mej verklighetsförankring och verklighetsflykt. Tacksam för att jag har så bra ex-man, Ola,  som gör allt för att underlätta för mej här i huset,  och tacksam över grannen som ser om det när jag är borta långa dagar och lånar ut alltifrån sirap till verktyg. Tacksam för alla er som erbjuder sin hjälp och stöd, till exempel nu när jag var billös kom det sms och meddelanden om jag behövde skjuts etc. Tacksam över Karin som ger mej nya dimensioner av livet och också varm av er som ser till att göra livet roligt! Ingen nämnd, ingen glömd; även du som ger ett leende på gatan eller i kassan räknas in i skaran av att att göra mej och världen glad!

Det är så dubbla budskap och ibland beskrivs en verklighet så olik den jag lever i.  Ett litet men talande exempel; läste i tidningen i morse en krönika om typ att ”allt fortfarande är så uppdelat, killar ska vara killar och tjejer ska vara tjejer” och tydligen skulle enligt krönikan föräldrar aldrig kunna klä sin söner i rosa. Samtidigt läser jag facebookuppdateringar där föräldrar jagar luciakronor till sina söner, där pojkar vill spela prinsessor i skolshowen, vet att grannpojken målar naglarna och vet att flera småtjejer är grymma på hockey och intresserade av motorsport. Så verkligheten är ju den vi väljer att se och skapa!

Jag tror att om vi tar hand om oss själva, både fysiskt och mentalt, så blir vi lyckliga och skapar lycka* , och lyckliga människor skapar bra liv. Alltså kan du förändra världen genom att göra dej själv så lycklig att du ”orkar” stråla ut din lycka till oss andra! Jag tänker fortsätta med det redan imorgon, och hoppas att du är med mej!

Varma adventskramar!

 

*du kan själv välja din definition av lycka; lycka är ju inget statiskt tillstånd utan mer glimtar av välbehag