Skip to main content

Det är fredag kväll och jag sitter på verandan och jobbar vid datorn. Någonstans är det här bland det bästa jag vet. Det vardagligt enkla, att få vara hemma i myskläder och inte ha någon tid att passa. Veckan är över, jag ska inte iväg någonstans, solen håller på att gå ner och jag har en kopp te och katten bredvid mej. Dessutom har jag ätit choklad. Jag har några timmar kvar här, det kommer hinna bli mörkt och kanske lite kallt, men ändå. Det känns fint. Fint att få vara kreativ. Fint att bara få vara.

Jag tänker på det där med rutiner. Hur jag ofta tänker att jag ska skapa rutiner men sen aldrig riktigt kan hålla fast vid dom. Typiskt Vata- beteende. Sen kommer jag på att jag visst har några saker jag alltid gör. Mer eller mindre.

Jag börjar i princip varje morgon i ayurvedans tecken med långkokt vatten och pressad citron. Gärna två stora glas. Så får det gå ett par timmar innan frukost. Passar på att yoga och meditera då. Så morgonrutinen är jag nöjd med och den kommer nog att vara för resten av det här livet. Sen ramlar dagarna på i helt sin egna unika takt. Nu har ju jobbet i studion kommit igång med många bokningar så ibland blir dagarna långa. Men energin är god så det funkar fast det kräver lugnare dagar efter. Vad jag gör där? Personliga träningssessioner, coaching, massager, klasser. Fina möten, starka möten och samtal. Livet alltså, som utmanar oss på så många olika vis. Jag beundrar oss alla som fixar det här!

Mer rutiner då. Jag äter 2 större mål per dag. En brunch/lunch och en middag. Blir lite frukt och kanske någon riskaka eller så emellan. Mer hinner jag inte och vill inte ha. Äter vegetariskt till 98%. Ibland fisk. Fast i onsdags när jag kom hem fick jag middagen serverad, pasta carbonara med bacon i. Det slank ner det också och var dessutom jättegott. Har inga issues över gluten eller laktos eller egentligen något. Jo jag vill helst såklart äta ekologiskt, efter säsong och närodlat. Försöker så i möjligaste mån. Inga allergier förutom mot kräftor. Äter kanske lite för mycket sött. Men efter att ha levt extremt ”nyttigt” och magert i min ungdom och halva mitt vuxna liv tänker jag att jag kan ta igen det nu så kanske jag kan bli lite mer spartansk igen som pensionär ????. Just nu vill jag bara njuta. Gillade att det var en av rubrikerna på senaste numret av tidningen Yoga för dej. Läste artikeln och blev påmind om hur det var att tycka att vissa saker var onyttigt. Den reflektionen gör jag väldigt sällan nu, förutom då om det är skitprodukter. Och jag är grymt bra på att njuta. På alla sätt och vis. Glad för det!

Utöver yogan så tar jag lite promenader och springer. Väldigt mycket mer sällan än tidigare. Och det är förunderligt att jag har så svårt att komma till gymmet nuförtiden! Från att ha levt större delen av mitt liv med periodiserade styrkeupplägg och ibland tränat både morgon och kväll i 20 års tid så bara försvann den energin när yogan tog över. Och det känns sunt. Känns helt absurt att jag på riktigt ett tag tyckte att det viktigaste var att hinna genom sin träningsrutin per vecka. Känner du igen dej? Om du tycker det så är min rekommendation att sluta genast! Det är helt oväsentligt i det långa loppet om du inte är elitidrottare förstås. Målet nu är att få till gymmet en gång i veckan och nu när jag sagt det högt så kanske det blir av. En gång i veckan is it! Fokus på rygg & rumpa, faktiskt mina favoriter. Varför undrar någon? Jo för att det är jäkligt bra att vara starkare. En stark kropp ger ett stabilare humör och gör det lättare att sortera bland känslouttryck. Sen kan det vara en rent andlig upplevelse att lyfta tungt. Det vet alla som gjort det någon gång.

Nä, sen är det nog med rutiner. Det blir många timmar i studion och vid datorn. Lite för några timmar med vänner och i trädgården men det är kanske priset för att driva sitt eget. Nu i sommar har vi ju dessutom väldigt spontant blivit med segelbåt. Enormt oväntat! Men alldeles alldeles underbart! Det har vi tid med! Om sommaren kommer tillbaka nu i helgen som lovat så glider vi iväg ut på vågorna för att njuta sol, vind och vatten. Och att bara vara. Tillsammans. Hoppas det blir så.

Ha en fin helg alla! ????❤️

Join the discussion 2 kommentarer

  • Monika skriver:

    Oh, så underbart att få vara en del av ditt liv! Läsa om dina reflektioner och tankar ! Få lite tips om mat och rörelser !! Kram och ha en underbar helg i Mälaren ????????????

  • Anna skriver:

    Så bra skrivet???? du inspirerar mej och jag är så tacksams att du fört in Yogan i mitt liv❤️ Även om jag sommartid mest yogar ute och där jag befinner mej just då ????????????‍♀️

Lämna en kommentar