Skip to main content
BloggerOkategoriserade

Det blev en jul bortom bergen…

Av 2010-12-26april 27th, 20184 kommentarer

I år var första året i hela mitt liv som jag inte hade den minsta lust att fira jul. Mina tankar har varit långt borta ”bortom bergen” sista veckorna, och bara tanken på att mitt i allt fira en jul kändes inte alls lockande. Min tankar har snurrat omkring; ”hur orkar man göra samma saker om och om igen, år efter år? Plocka fram samma pynt, ställa det på samma ställe, köpa nästan samma julklappar och äta samma mat?” Någon i min närhet förklarade då att ”det är det man brukar kalla traditioner”… Hmm… Det gjorde inte saken ett dugg bättre. Jag kände bara att ”nej, i år är det inte tomtens år hos mej…”
Så kom julveckan… I måndags gick jag igenom lite skön julmusik att ha på veckans klasser, i tisdags blev det kombo latino/julmusik på lunchklassen och så fick jag julklappar av några kunder! Det värmde så; vilken omtanke ni lagt ner! Fina Filippa K-muggar och matdelikatesser & vin & julblommor & gottis! Och när jag sen tog en fika med min kompis Helene och hon kom med en liten julklapp med ett underbart rim på, så började det kännas som att det nog kunde bli en bra & härlig jul trots allt:) I onsdags var det -28 grader på morgonen och ännu kallare på kvällen, men desto varmare blev det i hjärtat när jag fick en fina presenter även denna dag, generöst presentkort från Apalby, och så på kvällens klasser i Kolbäck kom ”mina fina coretjejer och pilateskvinnor” med det fina armbandet som är på bilden! Helt galet vad jag känner mej varm i hjärtat och bortskämd och lyckligt lottad som får omge mej med alla er fantastiska människor! Stort tack!

Juldagarna har varit lugna och fina. Jag har fått så fina gåvor och känner även glädjen av att ha fått ge fina gåvor. I år valde jag att för varje person jag köpte julklapp till även skänka 50 kr till SOS Barnbyar, till barnen i Kambodja. Det känns så rätt att genom att bara lägga till lite lite extra, så får man ihop en summa som kanske gör skillnad för ett barn; ett barn som inte som jag har valet att vilja fira jul eller inte…

Jag hoppas att din jul blev så som du ville ha den, och jag hoppas att du känner att det är du som styr och väljer hur du vill ha den. Du väljer hur du skapar och lever dina traditioner och dagar!

Idag är sista måndagen 2010. ”Varje dag börjar med nya möjligheter”.

Ta vara på din dag!

Join the discussion 4 kommentarer

 • Anonymous skriver:

  Fint och starkt skrivet – många kloka tankar, som alltid från dig. Ha riktigt fina mellandagar och gott nytt år så ses vi snart! Kram! Cissi

 • Angelica skriver:

  kram cissi, jag vi ses snart!

 • Scarymom skriver:

  Kloka tankar Angelica – jag kan bara hålla med dig. Jag tycker det känns skönt att jag får styra, att jag kan välja hur just jag vill fira julen och då göra det till något fint, tillsammans med familjen.
  Rulla köttbullar har jag valt bort – det finns så mycket färdiglagat och gott att köpa..:-)
  Nu är det en härlig måndag igen – låt oss göra det till en superdag!
  Kram!

 • gunilla skriver:

  Traditioner för mig är också eftertanke i juletid på det som var en gång, med nära och kära som inte längre finns levande bland oss men som flyttat in i mitt hjärta för evigt. Tankar hur barndommens jul var hos mina föräldrar och syskon och när ni barn var små och bodde hemma. Det känns bra att samla hela familjen och må bra och umgås, det är den bästa presenten. Kram, kram