Skip to main content
Moments

Dandasana & Paripurna Navasana

Av 2013-02-12april 27th, 20185 kommentarer

Min önskan är att alla mina yogisar (och alla andra också 🙂 ) ska börja yoga lite lite varje dag, och inte ”bara” komma till klasserna någon eller några gånger per vecka… Jag tänker mej att mina yogaklasser är som att gå på restaurang; förhoppningsvis får du med dej inspiration och lite ”nya smaker” hem, du får komplexa flöden & asanas, och du får en chans att få hjälp i din teknik. Men det är i din vardagsträning du växer och kommer djupare in i yogan… Många har frågat om enkla kom-i-gång program, men min upplevelse är att det är få som går från ”noll” träning hemma  till att köra ett helt program på egen hand. Ofta funkar det några dagar, men sedan tappar man rutinen.

Jag älskar att förenkla och att skala av; och mitt utgångsläge är alltid ”vad är minsta möjliga ansträngning som jag kan vara nöjd med”? Att inte utgå från det som är för avancerat och tar för mycket tid, det riskerar att aldrig bli av; utan att sätta ribban lägre, och istället locka till mer nyfikenhet och en eventuell efterfrågan på mer….

Denna termin kommer varje vecka att ha ”veckans övning”. Min utmaning till dej är att göra veckans övning minst en minut varje dag. Vill du göra fler asanas, varsågod, vill du lägga ihop övning 1-2-3 osv, varsågod; men då har du ”kryddat” och höjt ribban själv! Jag tänker mej en start nu i februari med en minut varje dag med fokus på en asana (övning)  i veckan. Vissa veckor lite längre fram kan det bli andra utmaningar inom ramen för yoga; asanas/ fysiska positioner är ju bara en av yogans åtta ben, men mer om det sedan… 😉 

Vad tror du? Kan det bli av? En minut varje morgon, eller innan du går till sängs?

Haka på utmaningen och få en garanterat skönare kropp. Övningarna är enkla och fokuserar på att stärka och kontrollera din kropp och sinne.

 

 MC_211_Dandasana_248.jpg

 Förra veckans övning; Dandasana

Sitt med rak rygg och så raka ben du kan. Om du är stel i dina baksida lår eller i höften kan du behöva sitta på en kudde till att börja med. Saknar du bålstabilitet kanske du behöver börja med att sitta mot en vägg. Flexa foten. Var stark i bålen och sänk dina axlar. För att göra det tyngre lyft upp bägge armarna och sitt så i minst en minut.

HP_214_ParipurnaNavasana_248.jpg

Denna veckas övning; Paripurna Navasana

Sitt med så rak rygg och så raka ben du kan. Hålla axlarna sänkta och armarna i axelhöjd. Fäst blicken på dina tår, sträck gärna i vristen. Om det är för tungt; prova att sitta med böjda ben. För att gå djupare in i positionen, prova att sänka ner benen och ryggen närmre marken. Sitt i positionen i en minut.

 

LYCKA TILL!!!

 

Join the discussion 5 kommentarer

 • Ann-Charlotte skriver:

  Tack fina du – så underbart. Då kör vi! Då blir det både Dandasana och Paripurna Navasana idag 😀

 • Maria skriver:

  Underbart Angelicalicious – jag hakar på – det blir ett bra sätt för mig att få in Yogan i mitt liv. Kram, Maria

 • angelica skriver:

  då så Maria och Ann-Charlotte, dax för vecka 3 😉 Hur har det funkat nu under veckan som varit?

 • .Åsa R skriver:

  Jag med.. ska oxå klara av lite yoga i vardagen.