Skip to main content

31 oktober 1913 föddes min mormor. Mormor Edit. Om hon hade levt idag hade hon alltså blivit 100 år!

Min fina älskade mormor. Förebild i så mycket! Godheten själv personifierad. Så osjälvisk och snäll. Så omtänksam och tålmodig. Varm. Glad. Klok. Rolig. Jätterolig faktiskt; hon var den som alltid kom med en rolig historia och lockade fram skratt.  Och snygg! Snygg även som 96-åring! Knappt en rynka och med det mest fantastiska hår man kan tänka sej! Och rörlig; som en äkta yogini utan att ha yogat en enda gång. Så många dagar och helger och kvällar och mornar vi spenderat ihop, för att inte tala om nyårsaftnar! Nyår= vi åt alltid landgång med mycket räkor och drack massor av cider!  Ibland var det Pommac också. Pommac med ett starkt ”o” i uttalet 🙂

Jag fick sova i morfars säng, bredvid mormor, morfar fick flytta ut i extrarummet. Kommer ihåg att jag låg och lyssnade till dom mjuka snarkningarna när vi skulle somna. Och så på morgonen tog vi sovmorgon, till 10! , och väntade in att morfar skulle komma med kaffe till mormor och varm choklad till mej, och såklart kanelbulle, mandelkubb och någon kaka. Vi åt där i sängen; en ”förfrukost” innan frukosten. Mysigt! Och hur jag när jag var liten alltid ville mysa när jag var på besök; ”nu släcker vi alla lampor och tänder baaaaara ljus”! Mormors risgrynskaka var min absoluta favoriträtt. Som jag fick med mej i fina små lådor till mitt studentboende i Uppsala. Att plocka fram ur frysen och njuta. Världens bästa mormor. Vi pratade massor i telefon också när jag flyttat hemifrån och vi inte kunde ses lika ofta. Pratade om allt möjligt, men mycket om att ”du ska inte krusa för pojkarna”… 🙂   Nej mormor, det har jag nog inte gjort så mycket i mina dar…

Idag ska jag tänka på dej hela dagen och tända mysiga ljus. Grattis mormor! Här kommer en bild med alla fina höstfärger, årstiden du gillade bäst! Kram!

 

 

Join the discussion 2 kommentarer

  • Maj Berggren skriver:

    Så fint du skriver om din mormor Edith som jag minns så väl. Jag har ju inte samma minnen som du men jag minns din mormor och morfar som mycket fina och särskilt som mycket toleranta personer.Fina egenskaper som gått i ”arv” till din mor som är en kär vän till mig och sedan vidare till dig.
    Det är väl så, som jag ser det,”livet” går vidare.
    Kram till dig idag. Maj

  • Angelica skriver:

    Så tror jag också, livet går vidare även när vi dött; det är bara kroppen som lämnar oss. Vi färgas och påverkas av våra nära o kära, som alltid lever vidare i oss som är kvar. Kram Maj!!